El nou espai està situat al costat del Parc de Bombers.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell cedeix gratuïtament un edifici municipal a l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc

Aquest migdia ha tingut lloc la signatura del conveni de cessió d’ús d’un edifici i terreny municipals a l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc (AEiGU) per tal que hi puguin desenvolupar la seva tasca en el lleure adreçada als infants i joves de la ciutat.

Signatura i lliurament claus edifici municipal a l'AEiGU (CAU) 053
photo_camera Signatura i lliurament claus edifici municipal a l'AEiGU (CAU)

L’acte de signatura d’aquest conveni ha anat a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i de la representant de l’Associació Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya a la Seu d’Urgell i una de les caps de l’AEiGU, Montse Guàrdia, acompanyats per la regidora de Joventut i infància de l’Ajuntament de la Seu, Sílvia Iscla, i altres membres de l’Agrupament.

En l’acte de signatura, Albert Batalla ha explicat que “aquesta ha estat una reivindicació que l’Agrupament tenia des de fa temps per poder portar a terme la seva activitat pedagògica amb els nens i joves de la Seu”. L’alcalde urgellenc ha remarcat que no ha estat senzill trobar un espai municipal adient a les necessitats de l’Agrupament, però que finalment s’ha pogut donar resposta cedint-los aquest edifici, que fins fa poc utilitzava Creu Roja, entitat que s’ha traslladat en un altre indret de la ciutat.

“Des de l’Ajuntament de la Seu, i especialment des de la Regidoria de Joventut i Infància, desitgem que l’ús d’aquest espai sigui positiu i productiu, tant per part dels monitors com pels infants i  joves, que el cuidin, que se’l facin seu, i que això reverteixi en positiu per la ciutat”, ha manifestat Batalla. L’alcalde de la Seu també que ha volgut ressaltar “l’important feina que fan els monitors del CAU de manera voluntària durant els caps de setmana i a l’estiu, una tasca pedagògica cap als nostres joves i infants, i per això,  sent un agent de construcció de ciutadania i de societat l’administració hi ha volgut col·laborar tot cedint de manera gratuïta aquest edifici i terreny”.

Per la seva part, una de les caps de l’AEiGU presents en l’acte de cessió d’aquest espai, Núria Llobet, ha manifestat al respecte que “estem molt contents de rebre les claus d’aquest espai que ens permetrà desenvolupar la nostra activitat tal i com els nens ho somien”. “Avui fem un gran pas endavant amb molta il·lusió perquè podrem fer realitat moltes activitats que fins ara no podíem realitzar per manca d’un espai adient”, ha afegit Llobet.

Des de l’inici del seu funcionament, l’AEiGU ha portat a terme la seva activitat primerament a l’escola Albert Vives i fins a l’actualitat al centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell.

L’espai

L’edifici i el terreny que avui ha cedit de manera gratuïta l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc estan situats al costat del Parc de Bombers, a la partida de la Morera. L’edifici de planta baixa compta amb uns 172 m2 que serviran per portar a terme activitats de lleure, així com poder dipositar els materials necessaris de les mateixes.

Recordem que el passat mes de març, el ple de l’Ajuntament de la Seu va aprovar per unanimitat cedir l’ús d’aquesta finca a l’Associació Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Agrupament Escolta i Guia Urgellenc

L'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc, és un agrupament escolta de la Seu d'Urgell que reneix després d'anys d'inactivitat escolta a la ciutat i que forma part de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Com a agrupament escolta, és una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia. Aquest mètode educatiu pretén que cada noi i cada noia esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip, amb la finalitat que es formin com a persones solidàries i compromeses amb la societat.


L'agrupament escolta s'organitza en cinc unitats:

  • Castors i Llúdrigues (de 6 a 8 anys)
  • Llops i Daines (de 8 a 11 anys)
  • Ràngers i Noies Guies (d'11 a 14 anys)
  • Pioners i Caravel·les (de 14 a 17 anys)
  • Truc (de 17 a 19 anys)


Cada unitat està tutoritzada per 2 o 3 caps que treballen de manera totalment voluntària.

Per a més informació i preinscripcions: http://agrupamenturgellenc.blogspot.com.es/p/informacio.html#qui

comentaris