27.11.2022 |
Viure als Pirineus

La Festa Major de la Seu d’Urgell se suma a la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’

Se centrarà, sobretot, a l’Espai Casetes i de concerts per promoure conductes saludables i respectuoses per prevenir i actuar davant agressions i assetjaments sexistes que s’hi puguin produir. 

2017-campanya-NO-es-NO
Cartell de la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’
La Festa Major de la Seu d’Urgell se suma a la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’

La Festa Major de la Seu d’Urgell s’ha adherit també a la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: Festes lliures de sexisme’. Aquesta acció se centrarà, sobretot, a l’Espai de Casetes i concerts, zona de màxima concentració de públic juvenil durant els dies que se celebra la festa major de la capital alturgellenca. 

Recordem que aquesta campanya, que té com a objectiu promoure conductes saludables i respectuoses per prevenir i actuar davant les agressions i assetjaments sexistes que es puguin produir a les nits de festa, s’hi han sumat 14 festes majors de diferents municipis de l’Alt Urgell, i ha comptat amb la col·laboració de les comissions de festes de cada poble i els seus respectius ajuntaments. 

Al respecte, la regidora de Festes i Tradicions, Sílvia Iscla, afirma que “des de la Regidoria de Festes i Tradicions ens sumem a la conscienciació i prevenció de les agressions i assetjaments sexistes”

Per fer efectiva aquesta campanya, s’ha fet arribar a totes les caravanes que s’instal·len a l’Espai Casetes material informatiu com cartells, flyers i infografia per saber actuar en cas de veure o viure una situació incòmoda o agressiva. 

‘NO ÉS NO’ 

Els espais de festa són contextos susceptibles de produir-se agressions sexistes amb més facilitat, ja que sota el paraigües de l’oci, l’alcohol i el bon-rotllisme es produeixen actituds i agressions sexistes. 

Per això, aquesta campanya compta amb un protocol que planteja actuacions a nivell preventiu i accions orientades a intervenir quan s'han produït les agressions. El punt on es troba l’ambulància serà un espai segur i de confort en cas que es produeixi algun incident. 

Cal tenir en compte que és agressió sexista tota agressió (física o no) exercida sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic. Les bromes sexistes, la insistència, la gelosia, els insults, les humiliacions, els tocaments no consentits i l’assetjament són formes d’agressió sexista. 

Res justifica una agressió: ni l’alcohol, ni les drogues, ni el vestuari, ni l’hora, ni res. El paper de cadascú és important perquè NO es TOLERI cap tipus d’actitud sexista ni cap forma de violència masclista. 

Des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el Servei d’Atenció a les Dones i col·lectiu Dones Feministes de l’Alt Urgell, entitats que promouen aquesta campanya s’afirma que“volem unes festes i espais d’oci que siguin lliures d’agressions masclistes i no discriminatòries on puguem relacionar-nos de manera lliure i consentida, i que el carrer, la nit i els espais de festa siguin un context de llibertat per a tothom: anar sense por, segures i amb confiança”. 

La Festa Major de la Seu d’Urgell se suma a la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’
Comentarios