INTERCULTURALITAT

Èxit de participació i assistència a la 1a Mostra Intercultural de la Seu d’Urgell

Paral·lelament s’ha celebrat la 4a edició de Llegendària al carrer dels Canonges que fomenta de la lectura, l’escriptura i la cultura literària.
Mostra Intercultural de la Seu-3 (1)
photo_camera Èxit de participació i assistència a la 1a Mostra Intercultural de la Seu d’Urgell / laseu.cat

La 1a Mostra Intercultural que se celebra durant tot el dia d’avui, dissabte 1 de juny, està sent un èxit rotund. Així ho explica el regidor de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Mas: “Amb la celebració d’aquesta jornada,  ha quedat demostrat que la mostra ha estat un èxit rotund i un encert posar en valor les diferents nacionalitats que conviuen a la Seu d’Urgell”.

Aquesta primera mostra de la interculturalitat de la Seu, que té lloc  a la plaça del centre històric de la Seu, Pati Palau, compta amb la participació de persones d’una dotzena de països com  Colòmbia, la comunitat musulmana conformada pel Marroc, Algèria, Pakistan, Gàmbia i el Senegal; Brasil, Argentina, Perú, Equador, Bolívia i República Dominicana, que ofereixen les seva gastronomia, la seva música i la seva cultura al conjunt de veïns i veïnes de la ciutat.

Mostra Intercultural de la Seu-4
Èxit de participació i assistència a la 1a Mostra Intercultural de la Seu d’Urgell / laseu.cat

“Des de l’equip de govern valorem molt positivament aquesta primera mostra intercultural que és un punt de sortida perquè se celebrin més edicions que permetin mostrar tota la diversitat de nacionalitats que conviuen a la ciutat i que, de vegades, no es veu o no es prou reconeguda, i que avui hem pogut compartir entre tots i totes”, afirma Jordi Mas. 

Llegendària, festival literari llegendari al Pirineu

Durant la el dia d’avui també s’està celebrant el festival literari Llegendària que té lloc a tot el carrer dels Canonges, a tocar de la plaça Pati Palau on h té lloc la mostra intercultural de la Seu d’Urgell.

Aquest festival ofereix una cinquantena de propostes per a tots els públics sota el lema ‘La volta al món en un dia’, i ho fa a través del foment de la lectura, l’escriptura i la cultura literària que vol ser un referent al Pirineu.

Mostra Intercultural de la Seu-9
Èxit de participació i assistència a la 1a Mostra Intercultural de la Seu d’Urgell / laseu.cat

Al respecte, la regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Christina Moreno, manifesta que “enguany Llegendària ha trepitjat fort aquest primer de juny, acollint a moltíssimes persones de totes les edats. El carrer Canonges s’ha vestit de cultura de principi a fi per fomentar la lectura i l’escriptura entre els més petits i petites de la casa, i també entre aquells que ja no ho som tant”.

Moreno agraeix aquest “gran èxit a tothom que ho ha fet possible, que han estat moltes persones, cadascú peça imprescindible d’un engranatge perfecte que avui coneixem amb el nom Llegendària”.

La regidora d’Infància i Joventut subratlla que “sense dubte, aquest festival literari, com ja ens agrada anomenar-lo, és llegendari, deixa petjada i l’esperem amb molta il·lusió la seva cinquena edició”.