GEGANTERS

Alumnat de l’Institut Escola d’Oliana participa en la creació del nou gegant Vilana-Perles

La nova figura artística i cultural serà un homenatge a la figura de Ramon Vilana-Perles, nascut a Oliana

WhatsApp Image 2024-06-04 at 12.34.07
photo_camera Alumnat de l’IE d’Oliana participa en la creació del nou gegant Vilana-Perles / Geganters i grallers d'Oliana

Uns 120 alumnes de l’Institut Escola d’Oliana s’han desplaçat a Solsona per a conèixer, en primícia, el nou gegant del poble, que reprodueix la figura de l’il·lustre Ramon Frederic de Vilana- Perles i Camarasa.

WhatsApp Image 2024-06-04 at 12.34.09 (1)
Alumnat de l’IE d’Oliana participa en la creació del nou gegant Vilana-Perles / Geganters i grallers d'Oliana

L’alumnat participa en la creació del gegant

Els infants, d’entre infantil 3 i 6è de primària, han dut a terme tres activitats durant la sortida. S’ha fet una visita guiada pel nucli antic de Solsona, on s’han explicat diferents espais emblemàtics. La segona activitat s’ha dut a terme al “quarto” dels gegants i al “LoCal Boig”, on han pogut veure les més de cinquanta figures d’imatgeria festiva de la ciutat. La darrera activitat ha estat descobrir el taller d’escultura Pau Reig, on actualment està en procés de construcció el nou gegant d’Oliana.

WhatsApp Image 2024-06-04 at 12.34.01 (1)
Alumnat de l’IE d’Oliana participa en la creació del nou gegant Vilana-Perles / Geganters i grallers d'Oliana

L’alumnat ha fet un taller de fang i han pogut participar en la creació de la nova figura, pintant una petita part. Des del centre educatiu s’ha remarcat la importància que els infants puguin veure el procés de creació d’un gegant, fer-los partícips del procés i sentir-se’l com a propi abans de l’estrena.