08.12.2022 |
Viure als Pirineus

FESTA DE SANTA LLÚCIA

Es presenta a Tragó el llibre "55 anys de caramelles a Tragó, Nuncarga i la Casa del Pont "

Aquest proppassat diumenge, 15 de desembre, es va celebrar la festa de Santa Llúcia, patrona dels pobles de Tragó i Nuncarga (Peramola)
Tragó
Celebració de Santa llúcia a Tragó/Jesús Bach-Marquès
Es presenta a Tragó el llibre "55 anys de caramelles a Tragó, Nuncarga i la Casa del Pont "

Aquest proppassat diumenge, 15 de desembre, es va celebrar la festa de Santa Llúcia, patrona dels pobles de Tragó i Nuncarga (Peramola). Els actes es van repartir entre l’església parroquial romànica de Santa Llúcia, on es van fer la missa i la cantada dels goigs, i el Centre Cívic de Tragó, on van tenir lloc la resta d’actes.

Tragó bis

Gemma Orrit, alcaldessa del municipi, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a les activitats fetes al local social de Tragó, a les 12 h, i ho va fer acompanyada de M. Àngels Blasco, directora general de cultura popular i associacionisme cultural. El primer acte va ser la presentació del llibre 55 anys de caramelles a Tragó, Nuncarga i la Casa del Pont (Edicions Salòria) per part dels seus autors, Jesús i Èric Bach Marquès, i l’autor del pròleg, Lluís Obiols Perearnau, director del cor de caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell.

Tragó tris

El llibre consisteix en un recull de totes les lletres i partitures que s’han pogut recuperar d’aquests anys de cantades de caramelles a la contrada, així com una recopilació de tonades i balls tradicionals de la zona i un recull fotogràfic de viatja al llarg de tots aquests anys. Després es va cantar una sardana, una havanera i un vals, i Arnau Obiols va interpretar dos cants tradicionals de Tragó recollits al llibre i que estan enregistrats al seu nou disc TOST. Per acabar l’acte, els Bastoners de Peramola van oferir tres danses al públic i la cloenda es va fer amb un vermut popular i amb la venda i signatura de llibres. Cada casa de cantaires va rebre un llibre com a obsequi. Els actes van tenir una molt bona acollida i hi van assistir entre 125 i 150 persones.

Es presenta a Tragó el llibre "55 anys de caramelles a Tragó, Nuncarga i la Casa del Pont "
Comentarios