30.06.2022 |
Viure als Pirineus

LA SEU D'URGELL

Un grup d'alumnes de l'Institut Joan Brudieu viatgen a Polònia i a Eslovàquia amb el programa Erasmus+

Durant la setmana de l’1 al 7 de desembre, dos professors de Cicles Formatius (Tomàs Bigordà i Maria Angrill) i dues professores d’Anglès d’Educació Secundària i Batxillerat (Magda Ribera i Elena Ripoll) del nostre claustre i 5 alumnes de cicles formatius (Aroa Crespo, Lorena, Josep Maench, Lucas i Pau Dols) juntament amb un grup de 6 alumnes de 4t ESO (Aaron Casal, Àgueda Graell, Alba Simona, Aleix Godinho, Gerard Gascón i Jana Raya ) han viatjat a Varsòvia (Polònia) i Levice (Eslovàquia) respectivament, per a participar en dos projectes ERASMUS+ subvencionats per la Comissió Europea. El primer s’anomena EUROPEAN JOB SHADOWING i va dirigit a l’alumnat de cicles formatius de Grau Mitjà. El segon projecte CITIUS ALTIUS FORTIUS s’adreça a  l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb una durada de dos cursos acadèmics.
IMG-2360
El programa Eramus+ facilita la mobilitat europea.
Un grup d'alumnes de l'Institut Joan Brudieu viatgen a Polònia i a Eslovàquia amb el programa Erasmus+

Així, durant aquests cinc dies, el professorat representant de cicles formatius enviats per l’Institut Joan Brudieu s’ha reunit amb professors d’instituts de França, Itàlia, Hongria, Turquia i Polònia i el professorat del seminari d’anglès de secundària i batxillerat amb professorat d’ Eslovàquia, Noruega, Turquia, Bulgària i Croàcia. L’alumnat, al mateix temps, ha conviscut amb famílies poloneses i eslovaques i han realitzat tota mena d’activitats lúdico-esportives dins i fora del centre educatiu. El professorat també ha treballat de valent compartint bones pràctiques educatives entre diferents països i sistemes educatius plurals i prenent decisions sobre el camí que ha de prendre el projecte sobretot, en els diferents àmbits de l’ocupabilitat en el mercat de treball i l’abandonament escolar prematur, temàtica clau en el projecte European Job Shadowing.

IMG-2356

La valoració de les dues estades ha estat fantàstica i molt positiva tant per l’alumnat com per al professorat. Ha estat una experiència molt enriquidora tant a nivell acadèmic com personal i cultural i, a la vegada, ha permès que tots els participants hagin pogut realitzar una immersió lingüística en anglès que, de ben segur, ajudarà a millorar i perfeccionar el seu nivell en aquesta llengua.

Les estades a  Varsòvia i Levice ha finalitzat, però els dos projectes encara estan vius. "Ens agradaria expressar unes paraules d’agraïment als coordinadors polonesos i eslovacs per la seva calorosa i amable acollida i també agraïments per les famílies acollidores dels nostres alumnes. Tots sabem que ens tornarem a trobar ben aviat. La propera destinació serà a França i Noruega a finals de març!", han explicat des de l'Institut Joan Brudieu.

Un grup d'alumnes de l'Institut Joan Brudieu viatgen a Polònia i a Eslovàquia amb el programa Erasmus+
Comentarios