EQUIPAMENTS

Presenten l’avantprojecte de la residència de gent gran de la Seu d’Urgell en un acte ple de gom a gom

Preveu que l’equipament disposi de 90 places, amb un 70% d’habitacions individuals i un 30% de dobles, i 12 pisos assistits, i 40 places de centre de dia.
Residencia5
photo_camera Presentació de l’avantprojecte de la residència de gent gran de la Seu d’Urgell / laseu.cat

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i la regidora de Gent Gran, Paqui Gómez, han presentant aquest vespre l’avantprojecte de la residència de gent gran davant d’un nombrós públic d’urgellencs i urgellenques que s’han donat cita a la sala la Immaculada per conèixer de primera de mà aquest equipament tan necessari per la ciutat i la comarca. 

“Es tracta d’una residència moderna i pionera, on la gent gran podrà passar aquesta etapa de la seva vida amb dignitat”, ha explicat l’alcalde urgellenc, Joan Barrera“Aquest projecte, que hem reivindicat durant tants anys i que ara comença a caminar, és una prioritat per aquest equip de govern”, ha remarcat. 

Residencia2
Presentació de l’avantprojecte de la residència de gent gran de la Seu d’Urgell / laseu.cat

L’equipament 

La primera planta i segona de l’edifici es destina a residència amb una capacitat de 90 places distribuïdes en 5 unitats de convivència, amb 18 persones en cadascuna. L’avantprojecte preveu que de les 90 places residencials, el 70% siguin individuals i el 30% dobles, 12 pisos assistits i 40 places de centre de dia. 

Residència la Seu avantprojecte 3
L'alcalde Joan Barrera presentant l’avantprojecte de la residència de gent gran de la Seu d’Urgell / laseu.cat

A més, la residència comptarà amb serveis de restaurant, perruqueria, bugaderia i tots els serveis necessaris per a que la gent gran gaudeixi d’una vida benestant. 

L’alcalde Barrera ha remarcat en aquesta presentació que la intenció és que sigui una residència de gestió pública. 

Finançament 

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell compta amb 3 milions d’euros de finançament de l’Estat. Aquest, però, els limita en temporalitat, ja que d’acord amb el document facilitat des del Ministeri, la residència haurà d’estar construïda abans del març del 2027. 

Residència la Seu avantprojecte 4
Presentació pública de l’avantprojecte de la residència de gent gran de la Seu d’Urgell / RÀDIO SEU

El cos total d’aquest equipament és de 13.988.253,67€. De moment, l’Ajuntament de la Seu ja disposa de 3M€ de l’Estat. Per la resta, l’equip de govern municipal està treballant per trobar el finançament necessari tant de la Diputació de Lleida com de la Generalitat de Catalunya, així com també de l’Estat. 

Ubicació 

Està previst que aquesta residència per a persones grans es construeixi al costat de l‘edifici d’INEFC Pirineus, a la zona de l’Horta del Valira. La residència ocuparà 4.859 m2, uns 2.000 m2 estaran reservats per l’edifici mentre que els altres 2.900m2 asseguraran l’entorn “privilegiat” en el qual la gent gran podrà sortir a l’aire lliure i fer vida.