Un error administratiu obliga a Coll de Nargó a retornar 250.000 euros dels fons FEDER

Els diners retornats eren ajuts europeus per a la construcció del museu Dinosfera

dinosfera
photo_camera Exterior de l'espai Dinosfera de Coll de Nargó

Un error administratiu durant la certificació de la construcció del museu de Coll de Nargó (Alt Urgell), la Dinosfera, ha obligat a l'Ajuntament a retornar al voltant de 250.000 euros dels Fons Europeus pel Desenvolupament Rural (FEDER). L'alcalde de municipi, Martí Riera, ha explicat a l'ACN que "durant l'auditoria que ens van fer van trobar diferents errors administratius; alguns els vam poder arreglar, però un no i ens ha sortit molt car". La construcció del museu es va fer mitjançant un consorci, formula que ja no s'utilitza explica Riera, ja que portava molts problemes. Segons l'alcalde "la deixadesa" del consorci va portar a aquest error durant la certificació. Riera ha senyalat que "hi ha molts ajuntaments en la mateixa situació, la diferencia, és que el nostre objecte de subvenció existeix i està en ple funcionament".

Riera ha manifestat que "el pagament ja està fet, ja que al ser fons europeus no hi ha ni ajornaments ni fraccionament, s'ha de pagar tot d'una vegada". L'alcalde ha explicat que per fer front al pagament s'ha demanat a Finances de la Generalitat que els pagaments endarrerits a l'ajuntament es fessin efectius. Així, segueix Riera, "amb aquests diners i el romanent de tresoreria del mateix ajuntament s'ha pogut fer front al pagament".

La Dinosfera, construïda l'any 2010, ha esdevingut un centre paleoambiental de referència, un espai de més de 500 metres quadrats que permet la divulgació i estudi del valuós patrimoni paleontològic del municipi. Aquest patrimoni, un dels més rics del món, s'hi ha confirmat l'existència de més de mig miler de niuades d'ous de dinosaure, a més d'ossos i petjades. La construcció de la Dinosfera va anar a càrrec del Consorci Paleontologia i Entorn, que estava integrat per l'ajuntament de Coll de Nargó, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Associació Amics dels Dinosaures de l'Alt Urgell.

La realització de l'equipament, inclosa la museografia, comportà una inversió d'1,1 milions d'euros, finançats amb recursos provinents dels fons europeus FEDER, els departaments de Governació i Administracions Públiques, per mitjà del PUOSC, i de Política Territorial i Obres Públiques i el mateix ajuntament.

comentaris