06.07.2022 |
Viure als Pirineus

La fibra òptica arriba a Arfa

Sovint parlem dels problemes que pateixen els petits pobles de muntanya i ens fem ressò del despoblament, del tancament de botigues, dels problemes en les comunicacions o de la problemàtica en les carreteres. Avui, però, hem d'explicar una bona notícia. Aquesta setmana els primers veïns d'Arfa ja s'han connectat a la fibra òptica i això ha estat realitat gràcies a l'interès dels mateixos veïns i a l'empresa local Alt Urgell Fibra que ha estat l'encarregada de gestionar el desplegament i el servei de la fibra en aquest poble. Avui un treballador que necessiti internet ja pot fer el mateix, i amb la mateixa qualitat, des d'Arfa que des del Passeig de Gràcia, a Barcelona.

fibra
La fibra arriba a Arfa
La fibra òptica arriba a Arfa

Fins ara, els veïns d'Arfa es trobaven en una situació de mancança total de comunicacions i línies telefòniques (el mateix que passa a la majoria de pobles de l'Alt Pirineu), situació que amb aquest nou projecte local s'ha pogut desbloquejar. De moment, la fibra ja arriba a una dotzena de veïns que han estat els primers en contractar aquest servei, però gràcies al desplegament realitzat, ara qualsevol veí del poble es podrà connectar.

fibra2

Un desplegament llargament reivindicat

L'empresa de dos emprenedors urgellencs, Alt Urgell Fibra, porta el servei de la fibra òptica a moltes empreses de la Seu d'Urgell i també aposta per fer arribar els seus serveis de comunicacions a les famílies dels nuclis més rurals de l'Alt Urgell, que són els que tenen més mancances a nivell de comunicacions.

Molt sovint des dels petits nuclis de muntanya s'ha demanat a les gran companyies de comunicacions que inverteixin per tal de fer arribar serveis de qualitat a tots els pobles i masies de muntanya però, fins ara, aquestes multinacionals no han atès les demandes. Ha estat gràcies a una empresa local i a la unió dels veïns d'Arfa que s'ha pogut fer un important pas endavant que equipara les comunicacions d'aquest petit poble amb les de qualsevol altra ciutat del país.

A més, l'empresa urgellenca està treballant en nous projectes que permetran fer arribar la fibra òptica a altres petits nuclis i municipis de muntanya que tenen la mateixa situació que Arfa, amb la mateixa filosofia de buscar sinergies entre empresa i veïns. Sens dubte, una bona notícia per al Pirineu.

Més info: [email protected]

La fibra òptica arriba a Arfa
Comentarios