ELECCIONS MUNICIPALS 28M

ERC de la Seu d'Urgell defensa l’esport de base com a prioritat i generador d’hàbits saludables

Francesc Viaplana i Marian Lamolla diuen que la pràctica de l’esport és un tret identitari de la Seu, amb una gran varietat de disciplines, de clubs i de participació.
Esports ERC
photo_camera Francesc Viaplana i Marian Lamolla al Parc olímpic del Segre de la Seu d'Urgell / ERC

Francesc Viaplana i Marian Lamolla han exposat aquest diumenge les seves propostes en l’àmbit esportiu. Ambdós han reconegut la pràctica de l’esport com a tret identitari del municipi amb una gran varietat de disciplines, un gran nombre de clubs i una altíssima participació. Per aquest motiu, es comprometen a millorar les instal·lacions, per garantir un millor accés de la població a la pràctica esportiva.

L’esport de base i el suport als clubs esportius és una de les prioritats de la formació republicana, "entenent que aquests són generadors d’hàbits saludables i socialització i promouen una Seu sana i saludable".

Esports
Francesc Viaplana i Marian Lamolla al Parc olímpic del Segre de la Seu d'Urgell / ERC

Els candidats han recordat la importància que té el Parc del Segre a nivell mundial, sent un gran referent tant com a espai de lleure, com per a la utilització de la instal·lació per gran nombre d’esportistes i federacions com a espai d’entrenament, així com pel que fa  a l’organització d’esdeveniments. Viaplana ha manifestat que, “recentment, s’ha anunciat l’organització compartida amb Sort del Campionat del Món de Piragüisme per al 2027 fet que ens omple d’orgull ja que competíem amb una ciutat com és París.”

Lamolla ha volgut posar especial èmfasi en la posada en marxa durant aquest mandat dels estudis d’INEFC a la Seu d’Urgell i la propera construcció de l’edifici del Campus universitari. Viaplana ha incidit, també, en l’aposta per a la creació de Pirineus Outdoor per promoure la pràctica d’esports no motoritzats al nostre entorn natural i "aposta pel sector de l’esport com a motor econòmic del territori".