ELECCIONS MUNICIPALS 28M

ERC adequarà l’edifici dels antics jutjats per ubicar-hi el Centre de Formació d’Adults

Des d'ERC creuen fonamental "continuar amb una programació cultural estable al llarg de l’any, amb diversitat d’estils i disciplines"
Viaplana i Tomàs
photo_camera Francesc Viaplana i Núria Tomàs, al centre cultural i educatius Les monges / ERC

ERC la Seu considera la cultura un valor fonamental per al teixit social de la ciutat com a eina de cohesió i d’arrelament de la ciutadania.

El candidat a l’alcaldia, Francesc Viaplana es compromet a continuar amb el llegat del regidor Carlos Guàrdia treballant amb la doble línia de la cultura i el patrimoni cultural, així com des de la doble vessant de la programació d’activitats i els equipaments culturals.

Per aquest motiu des d'ERC creuen fonamental "continuar amb una programació cultural estable al llarg de l’any, amb diversitat d’estils i disciplines". També afirmen que apostaran per continuar, des de l’àmbit de la recerca, amb les beques Ciutat d’Urgell i promoure l’Espai Ermengol com a equipament patrimonial.

Ja en aquest passat mandat, ha assegurat, "ss’ha demostrat la importància que s’ha donat a la recerca històrica apostant per excavar el jaciment del pati de Les Monges, excavació que es té la voluntat de continuar per tal que aflori la informació històrica que ens pugui proporcionar".

Educació
Els candidats d'ERC, Francesc Viaplana i Núria Tomàs, al centre cultural i educatius Les monges / ERC

Viaplana ha anunciat també la creació de l’Espai d’Art Pensament i un espai escènic i musical.

Propostes d'Educació

La regidora d’educació, Núria Tomàs i l’alcalde Francesc Viaplana han explicat algunes de les propostes en l’àmbit de l’educació que defensa ERC la Seu. 

Han remarcat la importància que l’educació té en els infants i joves del municipi per al seu desenvolupament integral, així com una educació per a tothom. En aquest àmbit, la regidora ha volgut recordar que l’Ajuntament va apostar per fer la gestió directa de la UEC per tal de garantir-ne unes condicions adequades a les necessitats de l’alumnat i el canvi de perfil del PFI-PTT a gestió forestal, un perfil totalment en consonància amb el territori.

Els candidats republicans han explicat que s’adequarà l’edifici dels antics jutjats per ubicar-hi el Centre de Formació d’Adults, fet que contribuirà també a la dinamització del casc històric de la ciutat.

Així mateix, fan una aposta per l’educació fora de l’horari i l’espai escolar donant importància al Pla Educatiu d’Entorn i als Espais i Escoles Municipals de música, arts i dansa.

Finalment, han volgut fer esment de la importància de treballar conjuntament amb el Departament d’educació, fet que permetrà ubicar un ascensor a l’escola Albert Vives, convertint-la en un espai accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

comentaris