07.12.2021 |
Viure als Pirineus

Emma Calvo, finalista al 18è Premi de Treball de Recerca de la UPC

L'estudiant de l'Institut Joan Brudieu de la Seu, ha guanyat el Premi amb el treball de recerca "Un petit sistema, Creació d'un hort urbà"

insti
Emma Calvo i la seva tutora, Marta Gràcia
Emma Calvo, finalista al 18è Premi de Treball de Recerca de la UPC

El Treball de Recerca de l’alumna Emma Calvo Balcells ha resultat finalista del 18è Premi per a Treballs de Recerca de Batxillerat i Projectes de Cicles Formatius de Grau Superior, organitzat per La Universitat Politècnica de Catalunya. El treball premiat ha estat “Un petit sistema. Creació d'un hort urbà“, essent-ne la tutora Marta Gràcia. La guanyadora va rebre el premi (una tablet i la matrícula gratuïta a un curs organitzat pel Servei de Llengües i Terminologia de la UPC), en el decurs de l'acte inaugural del curs 2017-2018 el passat 22 de setembre. 

Resum del treball elaborat per Emma Calvo Balcells

Partint del meu interès per la natura i el disseny he volgut encarar el treball en la construcció d’un hort urbà totalment sostenible mitjançant l’elaboració d’un petit ecosistema format per plantes, aigua i peixos.

Per fer-ho he començat informant-me sobre diferents tipus de conreus que existeixen actualment, arribant a la conclusió de que l’aquaponia era la millor opció. Aquesta presenta una idea innovadora al oferir-nos la possibilitat de crear un ecosistema, estalviant-nos així, espai, aigua i l’ús de pesticides en la producció agrícola.

Seguidament he passat a la part experimental en la qual he construït tres sistemes aquapònics diferents per analitzar i valorar els seus resultats que finalment m’han ajudat a escollir i dissenyar el prototip més òptim.

Emma Calvo, finalista al 18è Premi de Treball de Recerca de la UPC
Comentarios