ERC de la Seu demana el canvi de nom de la Plaça de les Monges per Plaça del referèndum de l'1 d'octubre

Aquest punt va esdevenir el punt de resistència i defensa de la democràcia davant la previsible arribada de la Guàrdia Civil, aquest diumenge

plaça de les monges
photo_camera Una imatge de la Plaça de les Monges de la Seu

El grup municipal d'ERC a la Seu d'Urgell, proposarà al proper plenari que es realitzi al Consistori el canvi de nom de la Plaça de les Monges pel de plaça del Referèndum de l'1 d'octubre. La formació republicana argumenta que després de la celebració del Referèndum d'autodeterminació el passat diumenge i davant dels ''lamentables fets ocorreguts en diferents poblacions d'arreu del país, on van repetir-se els episodis de violència i agressions cap a la població per part de Policia Nacional i Guàrdia Civil'', creu pertinent realitzar el canvi de nom de la plaça com a reconeixement de la fita històrica. La Plaça de les Monges va esdevenir, a partir del moment de tancament dels col·legis, el punt de resistència per a la població urgellenca i defensa de la democràcia, davant la previsible arribada de la Guàrdia Civil.

A la Seu, i a l'Alt Urgell, no es van haver de lamentar agressions per part de la Guàrdia Civil, en part degut a la decisió presa per l'organització, de tancar els col·legis electorals un parell d'hores abans, amb la finalitat de protegir els vots emesos per la ciutadania. Per aquest motiu ERC considera oportú, retre reconeixement a la ciutadania que va voler defensar la democràcia i les urnes durant tota la jornada, així com les 48 hores anteriors on gran quantitat de persones es van organitzar per tal de defensar els col·legis electorals.