Solidaritat

Les treballadores de l'Hospital de la Seu d'Urgell promouen una rifa a favor de La Marató de TV3

Per quart any consecutiu, desenes de comerços i empreses de la Seu d'Urgell i comarca col·laboren en l'activitat tot aportant una sèrie de regals que se sortejaran a partir del 13 de desembre. L'any passat ja van recollir 7.000 euros que es van entregar íntegrament a La Marató i enguany esperen superar aquesta xifra gràcies a la col·laboració de molts particulars i empreses locals. S'hi podrà participar comprant per 2 euros alguna de les butlletes que es vendran a partir del dia 13 en el local que hi ha al número 66 del carrer Major de la capital de l'Alt Urgell que aquests dies s'omple de regals. Sens dubte, paga la pena col·laborar-hi.

IMG_20181208_193842
photo_camera Les treballadores de l'Hospital de la Seu han impulsat una important campanya solidària. Foto: Sandra Castiñeira.

Des de fa dies, un grup de treballadors i treballadores de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell es movilitzen durant les seves hores lliures buscant col·laboradors per tal de dur a terme el seu projecte solidari: recollir diners per a La Marató de TV3 a partir d'una gran rifa que es farà el dia 15 d'aquest mes. 

La rifa solidària inclou desenes, centenars, de productes i regals donats per un gran nombre d'empreses i comerços de tot l'Alt Urgell. Amb aquesta rifa, la plantilla de l'hospital urgellenc vol fer una aportació diferent a La Marató, ja que en els darrers anys han pogut comprovar que "aquesta activitat permet implicar més gent d'una manera més fàcil i, alhora, aconseguir una major recaptació per a la causa", segons han explicat les organitzadores de la iniciativa. L'any passat es van aconseguir recaptar 7.000 euros i es van sortejar prop de 400 premis. Enguany es repartiran 600 premis.

La Marató 2018

La Marató 2018 està dedicada a la investigació del càncer, la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any.

Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

Cal seguir investigant per millorar la supervivència de les persones que tindran aquesta malaltia.

comentaris