07.12.2021 |
Viure als Pirineus

LA SEU D'URGELL

El Món Màgic de les Muntanyes més comercial i gastronòmic 

La programació nadalenca d’El Món Màgic de les Muntanyes presenta un seguit de noves activitats comercials i renovades propostes gastronòmiques amb l’objectiu que els urgellencs i visitants gaudeixin i assaboreixin el Nadal. 

IMG_5374
Les noves propostes han estat presentades pels comerciants i pels professionals de la restauració.
El Món Màgic de les Muntanyes més comercial i gastronòmic 

La presentació de tota aquesta oferta elaborada expressament per les festes nadalenques ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, juntament amb la representant de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), Susana Borrell; el president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell (AHAU), Miquel Àngel Sánchez, i de la presidenta de l’Associació de Veïns i Botiguers Casc Antic, Mercè Garcia, entitats totes elles que han elaborat les diverses activitats que s’aniran celebrant fins el 6 de gener. 

Mireia Font ha remarcat la col·laboració de l’Àrea Municipal de Promoció Econòmica, l’Espai Ermengol i Turisme Seu amb aquestes entitats comercials de la ciutat a l’hora d’organitzar un bon gruix d’activitats per potenciar el Nadal a la Seu d’Urgell. “Gràcies al treball conjunt, ja de fa uns anys, podem organitzar propostes de diferents tipus. Per això volem agrair des de l’Ajuntament les tres entitats l’aportació d’idees per envair de Nadal els carrers i establiments de la Seu”, ha afirmat Font.   

Ginfer i sucres 

Des de l’AHAU, Miquel Àngel Sánchez ha explicat que els establiments adherits seguiran oferint durant aquestes dates el Ginfer, gintònics amb gust de bosc i ànima de senglar, que es preparen especialment per l’ocasió. 

Com a novetat en el sector de l’hostaleria, 14 establiments oferiran un sobrets de sucre amb la imatge d’El Món Màgic de les Muntanyes. Concretament, s’han editat tres sobrets diferents i en color de tres minairons. “Creiem que seran atractius, sobretot, per als col·leccionistes de sobrets de sucre”. 

D’altra banda, Sánchez ha avançat que des del sector hoteler de la Seu es preveu “una molt bona ocupació hotelera que passarà del 75%” entre avui dilluns 3 de desembre i fins el 6 de gener. Al respecte, el president de l’AHAU ha remarcat que el sector està “molt satisfet” per l’acceptació dels urgellencs i dels visitants de la campanya nadalenca d’El Món Màgic de les Muntanyes que “animem a tothom a participar-hi”. 

Dijous 6 de desembre: 1a Fira de Nadal 

Prop de 30 botigues adherides a la UBSU participaran aquest pròxim dijous, 6 de desembre, dia festiu, en la primera Fira de Nadal que tindrà lloc de deu del matí a les set de la tarda al llarg i ample dl passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Així ho ha explicat Susana Borrell que ha remarcat que l’objectiu d’aquesta fira és que “els urgellencs surtin al carrer, que s’ompli la Seu amb la gent de la Seu, i alhora de llum, i que alhora la gent pugui fer compres per avançar-se al Nadal”. 

A la Fira de Nadal s’hi podrà trobar moda d’home i dona, moda infantil, moda íntima, flors i plantes, jocs i joguines, productes gastronòmics, perfums, objectes de regal, entre d’altres productes. En mig de tot això, es gaudirà de la visita de minairons, un taller infantil en anglès, demostracions de bodycombat, entre d’altres activitats que amenitzaran duran tota la jornada festiva el passeig Joan Brudieu.

Val a dir també que la UBSU ha repartit novament 6 tions gegants en sis punts diferents de la ciutat. A més a més, enguany aquesta associació comercial organitza un nou concurs que consisteix en trobar 6 canuts de minairó ubicats en diferents botigues de la UBSU. Un cop localitzats, cal omplir una butlleta i dipositar-la a la bústia instal·lada a la placeta de Sant Roc on tindrà lloc el sorteig. 

Paper regal i enganxines d’El Món Màgic de les Muntanyes 

Una altra novetat d’aquest any és el nou paper de regal imprès amb la imatge d’El Món Màgic de les Muntanyes per tal que les botigues puguin embolicar els seus productes durant tota la campanya nadalenca amb aquest paper identificatiu. També s’han editat enganxines amb la cara d’un minairó per enganxar-les als regals embolicats. 

Nadal al Casc Antic 

Per la seva part, la presidenta de l’Associació de Veïns i Botiguers Casc Antic, Mercè Garcia, ha manifestat que “volem que la gent de la Seu pugui gaudir de la màgia del Nadal del carrer dels Canonges a través de diverses activitats familiars i de la proposta la llum màgica”. 

Les propostes nadalenques al casc antic tindran lloc el dia 15 desembre al carrer Santa Maria amb una tarda familiar de concert de nadales en anglès, a càrrec de l’Escola Languedor; el dia 18 de desembre amb un concert de nadales a càrrec de l’Escola de Música, a la placeta de Sant Roc; el dia 22 de desembre tindrà lloc el sorteig del concurs dels canuts dels minairons a la placeta de Sant Roc; i el dia 2 de gener amb una tarda familiar on al llarg del carrer dels Canonges s’explicaran tres contes: El Tió de la Freita, El gegant i l’acordió i Les cabretes del Serrat Gros, que culminarà amb un berenar popular. En aquesta mateixa tarda tindrà lloc una nova exposició artística amb llum. 

El dolç màgic i els sabors de Nadal 

Per quarta edició consecutiva, un total d’11 establiments oferiran les seves propostes gastronòmiques i gormandes per aquest Nadal, que van des de galetes i petits pastissos, passant per rodons de vedella, secallones, cistelles i paneres amb fruites i hortalisses i infusions.   

Concretament, 7 establiments ofereixen el Dolç Màgic de les Muntanyes: Forn Blasi, Fleca Sansa, Forn Sant Joan, Crosta i Molla, Pastisseria Cadí i Pastisseria Leiva.; mentre que els Sabors de Nadal es podran trobar en 4 comerços: Carnissera Charlie, Xarcuteria Pagès, Fruites Seu i Cafè dels Escoberts. 

El Món Màgic de les Muntanyes més comercial i gastronòmic 
Comentarios