28.05.2022 |
Viure als Pirineus

Els alcaldes de l'Alt Urgell reben la moció municipal de suport a la resolució del Parlament

El Consell d’Alcaldes s’ha reunit avui, 11 de novembre, a l’ajuntament de Ribera d’Urgellet amb la presència del president de l'ACM.

unnamed-1
Imatge de la reunió a l'ajuntament de Ribera d'Urgellet.
Els alcaldes de l'Alt Urgell reben la moció municipal de suport a la resolució del Parlament

El president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha iniciat avui a l’Alt Urgell les visites al territori en el començament del seu nou mandat al front de l’entitat municipalista. Buch ha assistit al Consell d’Alcaldes que s’ha celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet, al Pla de Sant Tirs, per tal de conèixer la realitat local, escoltar i recollir peticions dels alcaldes i alcaldesses, i explicar quin són els serveis que ofereix l’ACM.

Miquel Buch ha presentat als alcaldes alturgellencs la moció en què es proposa a tots els ajuntaments de Catalunya que donin suport a la resolució d’inici de creació d’un estat català independent en forma de república, aprovada dilluns pel Parlament de Catalunya. “Es tracta d’un exercici d’absoluta normalitat, com fem cada mes als plens municipals en tots els ajuntaments. Parlar, debatre i acabar decidint si es dóna suport o no a la proposta de resolució”, ha dit el president de l'ACM.

En la mateixa reunió del Consell d’Alcaldes, també ha intervingut Marta Arderiu, cap de servei de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), per explicar-ne el funcionament, així com també l’aplicació de la llei de transparència en el món local. Arderiu ha felicitat el Consell Comarcal i els ajuntaments de l’Alt Urgell pel fet que és una de les comarques de Catalunya amb un grau més elevat d’implementació de l’administració electrònica. L’ens comarcal s’ha proposat augmentar encara més els usos dels tràmits electrònics al llarg de l’any 2016.

D’altra banda, els alcaldes han rebut informació del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Catalunya per al període 2014-2020. En aquest sentit, els representants municipals han acordat estudiar els projectes que l’Alt Urgell presentarà a aquesta convocatòria d’ajuts per als eixos referits al foment de la producció i distribució d’energia derivada de fonts renovables; i a la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

Els alcaldes de l'Alt Urgell reben la moció municipal de suport a la resolució del Parlament
Comentarios