SUCCESSOS

Un detingut i prop de 900 plantes de marihuana comissades en un edifici al Pla de Sant Tirs

L'home va fugir corrent i es va fer mal en una cama, per la qual cosa se'l va traslladar a l'Hospital de la Seu d'Urgell.
Blat d'Or el Pla de Sant Tirs
photo_camera La finca del Pla de Sant Tirs on s'ha trobat la marihuana / FS

Els Mossos d'esquadra han detingut aquest dijous 9 de novembre un home de 40 anys per delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric. La detenció és resultat de dues investigacions obertes fa uns dies després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'un edifici, que havia ocupat fa anys un restaurant, del Pla de Sant Tirs, a Ribera d'Urgellet (Alt Urgell). Aquest dimecres a la tarda una patrulla va fer comprovacions al lloc i va constatar que de l'edifici sortia una olor forta a marihuana i un soroll de ventiladors funcionant tota l'hora. Just en aquest moment un home va sortir corrent del lloc i en intentar saltar un mur va patir lesions en una cama. Se'l va traslladar a l'Hospital de la Seu d'Urgell i després de ser atès va quedar detingut.

Blat d'Or el Pla de Sant Tirs 2
Entrada a la finca del Pla de Sant Tirs on s'ha trobat la marihuana / FS 

Aquest divendres al matí els investigadors han efectuat una entrada i perquisició a l'edifici i han localitzat 864 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement. També han comprovat que la instal·lació elèctrica de l'immoble estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa de distribució.

El detingut passarà properament a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell.

Marihuana per valor de 49 milions a l'Alt Pirineu

Els Mossos d'Esquadra van fer públic, aquest dimarts, el desmantellament de dos grups criminals dedicats a cultivar marihuana en punts de l'Alt Pirineu per valor de 49 MEUR. En aquestes operacions van destruir 27.000 plantes que suposarien 8,1 tones de droga i han fet 21 detencions.