Degradació a la Ciutadella de Castellciutat

La secció local d’ERC la Seu s’ha mostrat sorpresa al descobrir "la deixadesa amb que l’equip de govern de la Seu manté les instal·lacions de la Ciutadella de Castellciutat" i ha reclamat que es faci "la pertinent senyalització de prohibició d’accés a l’espai, el tancament dels accessos a les instal•lacions i edificis, així com un manteniment de neteja, jardineria i cura de l’espai per evitar major degradació".

IMG_20150401_170442
photo_camera Imatge de l'estat actual de la Ciutadella.

La formació republicana s’ha apropat fins a les immediacions de Castellciutat en els darrers dies per tal de realitzar una inspecció ocular de l’espai des de la distància i poder conèixer millor la zona. La sorpresa fou que cap cartell de prohibició, cap porta tancada ni cap altre element dissuasiu priven del lliure accés a les instal·lacions. Al accedir al recinte, van poder constatar també la possibilitat d’accedir sense problemes a l’interior dels edificis existents.

ERC la Seu vol denunciar el risc i perillositat que comporta que es pugui accedir a unes instal·lacions municipals com aquestes, en estat d’abandonament. Francesc Viaplana remarca que “en el moment en que vam visitar la instal·lació vam trobar-hi dos joves adolescents voltant per allà i que seria una gran desgràcia que algú prengués mal per un abandonament de la vigilància de la instal·lació municipal, ja que possiblement aquest deu ser un fet freqüent.”

En l’equipament hi ha elements que poden comportar fàcilment que algú pateixi danys, com diferents desnivells, escales en estat de degradació, quadres de llums, materials elèctrics, material de construcció i un edifici a mig construir, a banda evidentment, de la possibilitat que molt d’aquest material pugui ser sostret de forma il·legal. L’Ajuntament de la Seu és el responsable civil subsidiari en cas d’accident i ha de vetllar perquè l’estat de les instal·lacions municipals no puguin ser un risc per la ciutadania.

ERC la Seu reclama doncs al consistori, la pertinent senyalització de prohibició d’accés a l’espai, el tancament dels accessos a les instal·lacions i edificis, així com un manteniment de neteja, jardineria i cura de l’espai per evitar major degradació.

El candidat a l’alcaldia vol recordar que “el consistori municipal va adquirir recentment aquestes instal·lacions que eren propietat de l’empresa Joviat per la xifra de mig milió d’euros i que l’estat amb que les hem trobat demostra una gran irresponsabilitat i insensibilitat pel que fa al patrimoni municipal.”