LA SEU D'URGELL

L'escorcoll a la Seu es vincula a presumtes delictes contra l'administració pública i frau de subvencions

A primera hora del matí un grup d'agents de la Guàrdia Civil han entrat al consistori de la Seu d'Urgell i a les dependències del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Consell Comarcal Guardia Civil
photo_camera Vehicles de la Guardia Civil davant la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous al matí a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, governat pel PDeCAT, i també a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, segons han confirmat fonts policials, que inicialment no han volgut donar detalls dels motius de l'actuació perquè hi ha secret de sumari. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat després que la causa està oberta contra quatre persones relacionades amb el consistori pels delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. L'actuació parteix d'una querella de fiscalia.

Pla general on es veu un vehicle de la Guàrdia Civil davant de la façana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Imatge del 28 de març de 2019 (Horitzontal).

Els agents han fet sortir tots els treballadors del consistori excepte un regidor de l'equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal. També han requisat alguns telèfons mòbils d'alguns treballadors i han demanat contrasenyes de correu electrònic.

Porta el cas el jutjat d'instrucció número 2 de La Seu d'Urgell, que va obrir el procediment el 26 de març arran d'una querella presentada per fiscalia. El mateix dia ja es va demanar i acordar l'entrada i registre al consistori per buscar la documentació necessària per al procediment. Encara no hi ha data perquè declarin els querellats. 

A la porta de l'Ajuntament hi ha tres furgonetes de la Guàrdia Civil estacionades mentre els agents actuen a dins.

Porta el cas el jutjat d'instrucció número 2 de La Seu d'Urgell. A la porta de l'Ajuntament hi ha tres furgonetes de la Guàrdia Civil estacionades mentre els agents actuen a dins. 

comentaris