ELECCIONS MUNICIPALS 28M

La CUP es reivindica a la Seu d'Urgell com l’alternativa per fer front a l'emergència climàtica

David Fernàndez ha defensat la necessitat de garantir feina, sanitat i habitatge i considera “una bona notícia pel sud d’Europa” que es presentin candidatures d’unitat popular arreu
photo_2023-05-21 13.20.06
photo_camera L'exdiputat al Parlament David Fernàndez ha participat en l'acte de la CUP a la Seu d'Urgell / CUP

Els cupaires han situat el paper de la CUP per “bastir una alternativa al model de turisme depredador”, així com “la desafecció i el feixisme”, en un acte a la Seu d’Urgell, amb la presència de l’exdiputat al Parlament David Fernàndez, l’exregidora de la CUP Sant Cugat, Núria Gibert i l’alcaldable per la Seu, Bernat Lavaquiol.

photo_2023-05-21 13.20.15
L’exregidora de la CUP Sant Cugat, Núria Gibert ha participat en l'acte de la CUP a la Seu d'Urgell / CUP

L’acte ha girat al voltant del que els anticapitalistes consideren “una urgència social, política i climàtica” sobre la qual diuen presentar una alternativa, centrada en la garantia del dret a l’habitatge, feines dignes i serveis públics, com la sanitat. Fernàndez ha posat en valor les lluites del Pirineu, com la Plataforma Stop Jocs Olímpics, davant el que considera un context d’emergència. “L’habitatge és el principal motiu d’empobriment”, ha explicat l’exdiputat, i ha situat la disjuntiva entre “qui s’enriqueix del dret a una llar i qui planteja i construeix alternatives”, reivindicant les polítiques de la CUP al Pirineu.

photo_2023-05-21 13.20.18
Bernat Lavaquiol candidat a l'alcaldia de la Seu d'Urgell intervenint a l'acte de la CUP a la immaculada / CUP

Per la seva banda, Gibert ha defensat el paper dels anticapitalistes dins els Ajuntaments i les accions que duen a terme, posant d’exemple la feina feta des de l’Ajuntament de Sant Cugat. “No és el mateix dir que et preocupa l’habitatge durant campanya però no plantar cara als fons voltors quan tens el poder, que baixar al fang i implicar-se en el moviment per l’habitatge sempre i cada dia”, ha etzibat Gibert, criticant la “manca de voluntat política” dels partits que governen el país.

cup la Seu acte la Immaculada
La candidata de la CUP Núria Valls intervenint a l'acte central a la immaculada / CUP

El candidat Bernat Lavaquiol, de la mateixa manera que Gibert, han criticat “les promeses o mesures cosmètiques” que consideren que són els anuncis de les últimes setmanes per part d’Esquerra, el PSC o els Comuns. Lavaquiol ha emplaçat a Esquerra a triar entre “el model de turisme depredador que condemna a malviure” i “l’alternativa de la CUP de garantir habitatge, sanitat i treball”. El candidat també ha tingut unes paraules per combatre “el pessimisme i desassossec generalitzat” i ha fet una crida a votar. “La patronal i l’IBEX voten cada dia, voten que l’aigua sigui un luxe, voten Jocs Olímpics i Hard Rock”. Per tot això, el nostre vot, que som molts més, sí que importa”, ha reblat Lavaquiol.