25.01.2022 |
Viure als Pirineus

AFERS SOCIALS

Creen a la Seu d'Urgell la Plataforma pro Residència de la Gent Gran

La Plataforma vol contribuir a solucionar el dèficit de places residencials per a la gent gran a la Seu d’Urgell i a la comarca.
sdr
Terrenys de l'Horta del Valira, reservats per a la ubicació de la residència per a gent gran/FS
Creen a la Seu d'Urgell la Plataforma pro Residència de la Gent Gran

S'acaba de constituir a la Seu d'Urgell l'anomenada "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" i vol contribuir a solucionar el dèficit de places residencials per a la gent gran a la Seu d’Urgell i a la comarca. La proposta que defensa la Plataforma és la construcció d’uns nous equipaments residencials —residència i pisos assistits—als terrenys municipals de l’Horta del Valira, a la zona de creixement de la ciutat.

Els impulsors de la "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" asseguren que van mantenir converses amb tots els grups polítics que es van presentar a les eleccions municipals del maig del 2019. Després de les eleccions, es van reunir amb l’equip de govern sorgit dels comicis municipals. Els representants de la "Plataforma", expliquen que es van reunir, el 30 de setembre passat, amb l’alcalde Jordi Fàbrega i el vicealcalde Francesc Viaplana, i "se’ns va informar del projecte de construir un nou hospital i que l’actual edifici del Sant Hospital es convertiria en una futura residència per a la Gent Gran".

dav

(Foto: Terrenys de l'Horta del Valira, reservats per a la ubicació de la residència per a gent gran/FS)

Endarrerir deu anys la posada en funcionament

Els representants de la "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" consideren que la proposta del govern municipal de la Seu d'Urgell "comportaria retardar gairebé deu anys la consecució d’una residència geriàtrica". També creuen "que la ubicació del Sant Hospital és bona per una residència sòcio-sanitària", però opinem, "que no ho és per a una residència de gent gran amb condicions físiques correctes per a la seva edat".

Crida a la participació de tothom

La "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" ha volgut donar-se a conèixer públicament i fa una crida perquè tothom que ho vulgui els faci arribar les seves idees, suports i crítiques, de cara a solucionar el dèficit de places residencials per a la gent gran a la Seu d’Urgell i a la comarca.

Composició de la "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" 

La recent creada 'Plataforma' està constituïda per homes i dones de la Seu d'Urgell, implicats en el teixit associatiu i sensibles amb les qüestions socials, el benestar i la salut de les persones. En formen part: Rosa Castellví, presidenta de l’Associació d’amics i familiars dels malalts mentals a l’Alt Urgell; Teresa Ferrer, presidenta de l’Esplai de la Gent Gran de la Seu d’Urgell; Amadeu Gallart, president del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran de l’Alt Urgell; Zósimo González, president de l’Associació Catalunya contra el Càncer de l’Alt Urgell; Conxita Moyano, representant de l’Associació Fibrolleida de l’Alt Urgell; Rosa Roca, representant de la Comissió Ciutadana pro Residència de la Seu d’Urgell; i, Joan Tuset, ex-president de l’Associació de Diabètics de l’Alt Urgell.                    

Creen a la Seu d'Urgell la Plataforma pro Residència de la Gent Gran
Comentarios