MUNICIPIS

Compromís X La Seu rebutja la instal·lació de la caldera de biomassa al pati de l’escola Pau Claris

Compromís demana que es busqui una ubicació alternativa que eviti l’ocupació d’un espai important per a l’escola Pau Claris.
Escola-Pau-Claris-1024x768
photo_camera Pati de l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell/CXLS

Durant la primera setmana de juny es va posar en marxa les obres d’instal·lació d’una nova central tèrmica de producció de calor de biomassa, de distribució d’aigua calenta per a la calefacció del centre cultural Les Monges i de l’escola Pau Claris. La central tèrmica s’havia d’instal·lar al pati de les Monges, però durant l’excavació d’aquest espai es van trobar restes històriques de la ciutat medieval de la Seu d’Urgell. Aquest fet ha fet paralitzar les obres momentàniament fins a trobar una nova ubicació.

L’equip de govern de Junts i ERC, segons un comunicat de Compromís X La Seu, "han decidit unilateralment, sense consultar a ningú, la instal·lació de la citada caldera al pati de l’escola Pau Claris en contra del criteri de la pròpia escola i de molts pares i mares que estan recollint signatures per oposar-s’hi".

El grup municipal de Compromís X La Seu ha demanat la preservació de les restes trobades durant l’excavació per a que puguin ser visitades i integrades en el projecte de la Seu Medieval, però rebutja enèrgicament que s’utilitzi el pati de l’escola Pau Claris fent malbé una zona molt important i sensible i més en temps de la pandèmia.

Compromís, davant la imperativa necessitat d’acabar la instal·lació de la caldera de biomassa del projecte finançat pel FEDER (fons europeus) i Diputació de Lleida, a banda de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, proposa que s’estudiï la instal·lació de la citada caldera a l’espai que ocupava l’antiga piscina del pati de les Monges, no visible avui en dia.

El portaveu de Compromís X La Seu al consistori, Òscar Ordeig, ha manifestat que “cal trobar una ubicació adequada per a la instal·lació de la caldera que no perjudiqui a l’escola Pau Claris” i afegeix que “s’ha de garantir la preservació de la seguretat dels menors”.