El Correfoc de la Festa Major de la Seu d’Urgell incorporarà una zona especial per espectadors amb mobilitat reduïda

Els Diables de l’Alt Urgell ja preparen la seva actuació més esperada de l’any: el Correfoc de la Festa Major de la Seu d’Urgell, que tindrà lloc novament la nit del dilluns de Festa Major, que enguany serà el 26 d’agost. 
 
Cartell Correfoc de la festa Major de la Seu 2019
photo_camera Cartell Correfoc de la festa Major de la Seu 2019.

Des dels Diables afronten novament el repte amb il·lusió i en destaquen que ja s’ha convertit en “un dia en què tota la ciutat s'il·lumina, es transforma i es converteix en l’epicentre de la pólvora, la música i l’emoció”. El grup s’ha proposat novament fer una altra passa endavant i “tornar a sorprendre els assistents”. 

Entre les novetats d’enguany destaquen les noves mesures de seguretat i l’habilitació d’una zona especial per a espectadors amb mobilitat reduïda. Per als qui vulguin tenir un espai reservat en aquesta zona, s’ha creat un formulari online (https://forms.gle/spMiTo2on83VgW7C8). Aquesta àrea reservada serà a la placeta nord de la Catedral i constarà d’una tarima amb rampa accessible, des d’on els membres d’aquest col·lectiu podran veure perfectament totes les parts del correfoc i gaudir-les amb tota seguretat. 

Els Diables han agraït la col·laboració de la Parròquia de Sant Ot i “la seva comprensió i facilitat en la cessió de la zona des del primer moment, per poder fer un pas més i donar un servei necessari pels assistents”.

El correfoc constarà de tres parts. S’inicia amb una representació teatral, musical i pirotècnica a la Plaça dels Oms. Aquesta s’enllaça amb el correfoc, que passarà pels carrers i places més emblemàtics de la ciutat (carrer Major, plaça Patatín, carrer Canonges i plaça Pati Palau). Quan s’ha finalitzat el recorregut circular i el correfoc arribarà de nou a la plaça dels Oms i l’acció tornarà a l’escenari amb una altra representació teatral i musical, reforçada amb un piromusical. Des dels Diables s’espera “deixar tothom meravellat de la possibilitat de coordinar efectes pirotècnics amb el ritme de la música”.

La temàtica continua sent secreta i els membres del grup mai l’expliquen abans, “per donar-li més emoció, tot sumant l’efecte sorpresa a l’actuació i generant un punt de tensió que dóna de nou una atmosfera especial”, expliquen.

Pel que fa a la seguretat, el grup urgellenc constata que “cada any s’ha comptabilitzat un increment exponencial dels espectadors, factor que ha propiciat un nou repte organitzatiu i logístic”. Per això, s’ha anat incorporant noves mesures preventives i de seguretat, com són la incorporació de suports Truss a la Plaça dels Oms. Alhora, es manté mesures anteriors als carrers de Ramon Llambart i del Portal de Cerdanya, entre d’altres, en els quals es tancarà no només el pas de vehicles sinó també el de vianants que no tinguin previst endinsar-se en el correfoc. 

El grup fa un any més una crida perquè “tothom hi acudeixi de manera segura i festiva per gaudir d’aquesta nit tant sorprenent i emocionant”.

A més a més del Correfoc, els Diables de l’Alt Urgell també organitzaran el dia següent un dels últims actes de la Festa Major: el Correaigua, que també ha guanyat molt de públic en pocs anys. Tindrà lloc dimarts 27 d’agost a les 5 de la tarda des de la plaça Sant Josep de Calassanç.