MUNICIPIS

La cònsol general del Japó, Akiko Shikata, visita Tuixent i degusta el sake del celler Seda Líquida

Shikata ha explicat que la coneixia l’existència i la qualitat del sake elaborat a Tuixent estant al Japó i ara ha pogut visitar el celler que l'elabora.
Cònsol del Japó a Tuixent
photo_camera Foto de família de la visita de la Cònsol del Japó, Akiko Shikata, a Tuixent / josaituixent.cat

Tuixent ha rebut la visita oficial de la cònsol general del Japó, Akiko Shikata i de la cònsol general adjunta, Shoko Igarashi. A la trobada oficial han estat presents representants dels diferents organismes territorials: l’alcaldessa de Tuixent, Marta Poch acompanyada dels regidors del municipi, així com la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, i el vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez.

Totes les parts han coincidit en agrair la visita de la nova cònsol general del Japó al territori, com a mostra d’entesa entre la cultura japonesa i la catalana, tenint el sake de Tuixent com a denominador comú, i demostrant un cop més que al nostre territori també és possible emprendre i exportar arreu del món.

Shikata, a mode d’anècdota, ha explicat que coneixia l’existència i la qualitat del sake elaborat al celler Seda Líquida estant al Japó, i en ser anomenada cònsol general es va proposar visitar-lo en persona, i "avui ha estat el dia", ha dit.

Signatura_llibre
La cònsol general del Japó, Akiko Shikatal amb l'alcaldessa de Tuixent, Marta Poch, durant la signatura en el llibre d'honor / josaituixent.cat

Un cop signat el llibre d’honor, la visita s’ha desplaçat a les instal·lacions del celler Seda Líquida, on l’Antoni Campins i la Isabel Martínez han fet una explicació de com elaboren la beguda, les varietats i curiositats del procés.

En paraules de l’Antoni, “Per a Seda Liquida es un honor i un privilegi rebre el reconeixement per part de la més alta representació del govern japonès al nostre país.  És un premi a una labor iniciada ara fa quasi deu anys i que ha fet que Tuixent sigui conegut i respectat al País del Sol Naixent”.

Per acabar la visita les consols han pogut degustar un ventall de productes catalans i urgellencs maridats amb l’únic vermut elaborat amb sake, el Berumotto, una beguda refrescant amb sake i 2 de les diferents varietats elaborades a Tuixent pel celler Seda Líquida.

La Sra. Shikata ha marxat agraint novament la rebuda, elogiant l’entorn natural i la bellesa paisatgística que envolta a Tuixent i a l’Alt Urgell, i garantint un futur retorn per seguir descobrint el nostre territori.