El lliurament tindrà lloc just abans de començar el ball cerdà d’adults a la plaça Patalín.

El Conseller de Cultura de la Generalitat lliurarà diumenge el diploma ‘Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional’ al Ball Cerdà de la Seu d’Urgell

Aquest diumenge, 28 d’agost, en plena Festa Major de la Seu d’Urgell, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, farà el lliurament del diploma acreditatiu com a ‘Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional’ al Ball Cerdà de la nostra ciutat.

Aquest acte simbòlic, que obrirà l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, tindrà lloc a la plaça Patalín -espai on es balla aquesta dansa cada darrer diumenge d’agost- just abans que s’iniciï el ball cerdà dels adults.

Recordem que el passat 19 de juliol, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar declarar el Ball Cerdà de la Seu d’Urgell com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional. L’origen d’aquesta nominació es remunta al setembre de 2014 quan l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va presentar davant del Conseller de Cultura d’aleshores, Ferran Mascarell, la sol·licitud perquè s'iniciés el procediment d’aquesta  declaració.

D’altra banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell convida a veïns i comerciants urgellencs que engalanin balcons i aparadors amb motius del Ball Cerdà i florals per fer encara més lluït el recorregut d’aquesta dansa que s’inicia al passeig Joan Brudieu, transcorre pel carrer Major fins arribar a la plaça Patalín on es balla aquesta dansa que és ja patrimoni festiu del nostre país.