DRETS SOCIALS

El conseller Campuzano participa en una trobada amb el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell

En la trobada, s’ha tractat sobre les places actuals i les necessitats tant en residència com de centres d’atenció diürna per a gent gran.
Conseller Campuzano presentació la Seu
photo_camera El Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha visitat la Seu d'Urgell / laseu.cat

El titular conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha visitat avui la Seu d’Urgell on ha tingut l’oportunitat de participar en una trobada amb l’equip del Consorci d’atenció a les persones de l’Alt Urgell sobre els serveis socials al Pirineu. En la trobada, s’ha tractat sobre les places actuals i les necessitats tant en residència com de centres d’atenció diürna per a gent gran i també de les iniciatives a desplegar amb el suport del departament mitjançant el contracte programa de serveis socials: programa d’envelliment actiu, servei d’atenció a les famílies, servei de suport a les persones amb discapacitat. Abans, ha signat el llibre d’honor del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i, més tard, s'ha reunit amb l'arquebisbe d’Urgell i copríncep Episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, al Palau Episcopal.

Conseller Campuzano Integra Pirineus
Conseller Campuzano s'ha reunit amb l'equip de la Fundació Integra Pirineus / govern.cat

A l’institut Joan Brudieu ha conegut la Cati, l’assistent virtual per a gent gran desenvolupat per Markus Urban“Posar la tecnologia al servei de les persones dependents i les seves famílies és una de les claus per evitar o retardar al màxim la institucionalització i que la gent pugui viure a casa, si així ho vol, amb els suports necessaris. Que aquest avenç vingui en part de l’emprenedoria de gent jove com el Markus és una notícia excel·lent”, ha destacat Carles Campuzano.

Conseller Campuzano presentació Cati
El conseller Carles Campuzano amb Markus Urban, creador de l'assistent virtual 'Cati' per a gent gran / govern.cat

També ha visitat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell –on ha signat el llibre d’honor– i, a continuació, el projecte Integra Pirineus. Aquesta fundació ofereix acompanyament social i laboral a les persones en risc d’exclusió, especialment aquelles que tenen una discapacitat intel·lectual o trastorn de la salut mental, entre d’altres, a beneficiaris de la renda garantida de ciutadania. I porten a terme diversos projectes basats en la gestió forestal sostenible i en la biomassa.

comentaris