05.10.2022 |
Viure als Pirineus

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell s’ha reunit al Parlament de Catalunya

Aquesta ha estat la primera vegada que l’òrgan representatiu de tots els municipis de l’Alt Urgell ha fet una reunió fora de la comarca, i la primera vegada que el Parlament acull una reunió d'un òrgan comarcal com aquest.

09062017_Corominas_AlcaldesAltUrgell
El consell de batlles al Parlament.
El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell s’ha reunit al Parlament de Catalunya

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell s’ha reunit aquest divendres, de forma excepcional, al Parlament de Catalunya. Aquesta ha estat la primera vegada que l’òrgan representatiu de tots els municipis de l’Alt Urgell ha fet una reunió fora de la comarca, i la primera vegada que el Parlament acull una reunió d'un òrgan comarcal com aquest. El motiu era conèixer la cambra catalana des de dins i, alhora, fer visible la realitat, els projectes i les inquietuds d’un territori de muntanya a la institució on resideix la sobirania del poble de Catalunya.

Els alcaldes, acompanyats també de consellers comarcals, han estat rebuts al saló de sessions pel vicepresident primer, Lluís Corominas, i tot seguit han realitzat una visita guiada. A les 12 del migdia ha començat la reunió del Consell d'Alcaldes, en la qual s’han tractat els següents temes: 

foto_3221487

S’ha presentat el programa d’actuacions a la xarxa de camins per a l'any 2017, finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, així com també el reglament orgànic comarcal, que serà aprovat en el proper ple del Consell Comarcal. També s’ha informat sobre el desenvolupament del programa Treball i Formació, que ha ocupat 11 persones aturades a la comarca mantenint camins municipals.

D’altra banda, s’ha debatut una proposta d’actuació per a la prevenció de riscos entorn als torrents i lleres i s’ha donat informació per a l’elaboració dels documents únics de protecció civil municipal (DUPROCIM). A més, el diputat del territori a la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, ha exposat diversos assumptes d’aquesta institució que afecten la comarca. La reunió ha conclòs amb la presentació de diversos informes per part del president del Consell Comarcal i amb el torn obert de paraules.

El president del Consell Comarcal ha agraït al vicepresident del Parlament l'atenció rebuda i ha volgut posar de manifest la necessitat de mantenir una estreta relació entre les diferents institucions del país per "ser capaços de tenir un Parlament que cada dia legisli tenint present la realitat de tot el país, especialment la realitat de les comarques de muntanya".

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell s’ha reunit al Parlament de Catalunya
Comentarios