CRISI CORONAVIRUS

IAUSA presenta finalment un ERTE a tota la plantilla dels menjadors escolars de l'Alt Urgell

El Departament d'Educació abonarà el 30% del sou que haurien perdut els treballadors dels menjadors escolars
CSC Consell Comarcal
photo_camera Representants de la Intersindical-CSC a la porta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Finalment la totalitat de la plantilla de l'empresa pública IAUSA, depenent del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i encarregada dels menjadors escolars de la comarca, es veurà afectada per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE).

L'empresa pública IAUSA ha arribat a un acord amb la plantilla per presentar aquest expedient de regulació, en el marc de l'actual aturada d'activitat a causa de les mesures de prevenció contra el coronavirus.

CSC Consell Comarcal

Xavier Munt, de la Intersindical-CSC, ha valorat positivament l'acord. El sindicalista ha subratlllat que el Departament d'Educació de la Generalitat, abonarà 30% del sou que haguessin perdut les treballadores dels menjadors escolars en passar a l'atur". Xavier Munt també ha destacat que "l'empresa els comptabilitza aquest període, cosa que fa que no perdin ni vacances ni pagues extres"..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Foto: Miquel Sala, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/Ràdio Seu)

Una dimissió en l'aire

ERC de l'Alt Urgell va demanar, a mitjans del mes passat, la dimissió del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala, després de saber que es volia fer un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a les persones que presten el servei dels menjadors escolars a la comarca. El president del Consell Comarcal es va fer enrere en la seva decisió, però ara arriba la notícia que, finalment, aquest expedient de regulació temporal d'ocupació es produirà amb l'acord de totes les parts. ERC va arribar a assegurar que no veia "assumible continuar a l'equip de govern del Consell Comarcal de l'Alt Urgell si el president de l'ens no presentava la seva renúncia"