INSTITUCIONS

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell destinarà 353.979 euros al Servei d’Informació i Atenció a les Dones

El Ple del Consell Comarcal també ha aprovat la declaració com a be cultural d’interès local (BCIL) de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja.
Ple desembre 2022
photo_camera El Consell Comarcal de l'Alt Urgell impulsarà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones / CCAU

El plenari del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat aquest dijous diversos convenis en l’àmbit de l’atenció i els serveis a les persones. Entre aquests, destaca el que signarà amb l’Institut Català de les Dones (ICD) per a l’impuls del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per a la realització de polítiques d’igualtat de gènere. El conveni abasta dels anys 2022 al 2025, amb una aportació total de 353.979,80 euros, distribuïda de la manera següent: 58.996,64 per a cadascuna de les anualitats 2022 i 2023 i 117.993,26 euros per a cadascun dels exercicis 2024 i 2025. Aquest finançament servirà per al manteniment d’un equip de professionals d’atenció directa.

El Consell de l’Alt Urgell ha aprovat també el conveni amb els ajuntaments de la comarca per a l’execució de les mesures del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. L’acord estableix que els 35.377,14 euros corresponents a la suma que percebran els 19 ajuntaments de la comarca seran gestionats pel Consell Comarcal per poder desplegar una sèrie d’iniciatives que abasten tot el territori. Entre aquestes accions s’inclouen la campanya comarcal sobre les violències masclistes que porta per títol “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes”; el disseny i la implementació d’una estratègia de comunicació i gestió de les xarxes socials de l’àrea de Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal; i diverses formacions a les aules de primària i secundària dels centres d’educació.

Altres convenis aprovats en el ple de desembre del Consell Comarcal corresponen a la prestació del servei de transport a la demanda, al programa Temps de cures, a l’assistència jurídica amb els ajuntaments i a les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) d’Organyà i Montferrer.

En altres ordres de coses, el Consell Comarcal ha aprovat la declaració com a be cultural d’interès local (BCIL) de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja. També s’ha acordat la incoació de l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball per tal d’ajustar-la a la convocatòria del pla d’estabilització.