06.07.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprovarà aquest dijous el nou cartipàs

El president, Miquel Sala (JxCat), tindrà una dedicació del 50%, i els vicepresidents, Martí Riera (ERC) i Cristina Barbens (JxCat), del 25% cadascú.

Consell foto grup
Foto de grup del nou plenari del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/CCAU
El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprovarà aquest dijous el nou cartipàs

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprovarà aquest dijous el nou cartipàs, és a dir, la seva organització i àrees de govern i les retribucions econòmiques dels seus càrrecs.

Segons el nou cartipàs, la institució comarcal mantindrà les quatre àrees de funcionament coincidents amb les quatre vicepresidències, que ostentaran per aquest ordre: Martí Riera (ERC); Cristina Barbens (JxCat); Sergi Parramon (ERC); i, Annabel Manrique (JxCat). Les quatre àrees de govern són: Governació i serveis al territori; Medi ambient i sostenibilitat; Promoció econòmica i desenvolupament local i Atenció a les persones. 

Dedicacions i retribucions

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell també aprovarà les dedicacions i retribucions econòmiques dels seus càrrecs. Així doncs, el plenari comarcal acordarà la dedicació parcial d’un 50% del president, Miquel Sala (JxCat), que percebrà una retribució anual bruta de 27.500 euros; i, I les dedicacions parcials del 25% dels vicepresidents Martí Riera (ERC) i Cristina Barbens (JxCat), que percebran una retribució anual de 11.687 euros cadascú. 

Els altres dos vicepresidents, Sergi Parramon i Annabel Manrique, així com els consellers no tindran dedicació, sinó que cobraran en règim d'indemnitzacions per assistència a les sessions ordinàries de ple, que es reuneix cada dos mesos, i per assistència a les sessions de les comissions informatives ordinàries que es reuneixen setmanalment.

Rosa Fàbrega, presidenta del Consell d’Alcaldes

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell també acordarà la presidència del Consell d’Alcaldes per als próxims quatre anys. La presidenta serà Rosa Fàbrega, alcaldessa de les Valls d'Aguilar. 

Rosa Fàbrega 2

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell es reuneix cada dos mesos de forma itinerant als diferents municipis de la comarca per tal de debatre i planificar les línies d'actuació del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprovarà aquest dijous el nou cartipàs
Comentarios