INSTITUCIONS

Compromís denuncia que ERC bloqueja el canvi al Consell Comarcal

El pacte de JxCat amb ERC impossibilita - segons Compromís - "un canvi a la institució, després de 32 anys de governs convergents"

Edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
photo_camera Edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Compromís s'ha mostrat molt crític amb el pacte de govern al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. En un comunicat, 'Compromís' ha manifestat que després de 32 anys de governs convergents al Consell Comarcal, "en una comarca que es troba a la cua en dades econòmiques, on els pobles es buiden i la població envelleix, s’ha perdut una oportunitat per començar un canvi de polítiques, més necessàries que mai, per revertir la situació actual".

Compromís lamenta que ERC, una vegada més, s’hagi entregat a Junts X Catalunya, partit hereu de Convergència, avalant la nefasta gestió feta fins a l’actualitat i donant-li continuïtat durant els propers 4 anys. D’aquesta manera, es dona l’esquena als ciutadans i ciutadanes dels pobles de la comarca així com als seus ajuntaments.

També es denuncia com ERC a La Seu ha obligat a pactar als regidors d’ERC a la comarca posant al davant els interessos partidistes i les cadires en comptes de les polítiques necessàries per tirar endavant la comarca.

Des de Compromís es té la ferma convicció que només des de polítiques progressistes centrades en les veritables necessitats del territori i de la seva gent, aplicades amb criteri, amplitud de mires i vocació de servei, es podrà sortir de la situació de paràlisi en la que es troba la comarca.

Al llarg d’aquesta nova legislatura, els consellers i conselleres de Compromís es proposen vetllar que les decisions i les actuacions que es prenguin des del Consell Comarcal respectin la legalitat, la transparència, la imparcialitat i la igualtat. Treballar en base aquests principis suposaria millorar la imatge i la confiança del ciutadà en la institució.

Cadascuns dels 19 municipis de la nostra comarca presenten mancances que frenen el seu desenvolupament. Certes reivindicacions com les telecomunicacions, les carreteres, els equipaments i els serveis a la ciutadania es tornen eternes...la gent es cansa d’esperar i molts marxen del poble cap a altres llocs on la seva qualitat de vida estigui millor garantida.

Compromís aposta per un treball ingent amb la resta d’administracions per sensibilitzar de la importància per un país de valorar i tenir cura de les seves zones rurals i de muntanya, tant des del punt de vista del manteniment de l’ecosistema, com des de l’economia i la població. Els nostres pobles de muntanya i al seva gent són un tresor i només la ignorància fa possible veure’ls d’una altra manera.

Des de Compromís sí es valora molt positivament el fet que per primer cop el nombre de conselleres és superior al de consellers, fet que demostra que la lluita pel dret de les dones a ocupar càrrecs públics avança, i que la dona del món rural té molt a dir.