06.12.2022 |
Viure als Pirineus

AQUEST DIUMENGE, 21 D’AGOST, A LES VUIT DEL VESPRE, AMB L’ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS I LA CORAL POLIFÒNICA DE VILAFRANCA. EL PREU DE L’ENTRADA ANTICIPADA ÉS DE 20 EUROS QUE ES POT ADQUIRIR A L’OFICINA DE TURISME SEU DE L’ESPAI ERMEN

Concert de ‘La Santa Espina’ a la Catedral de la Seu d’Urgell

Aquest pròxim diumenge 21 d’agost, a les vuit del vespre, la Catedral de Santa Maria d’Urgell de la Seu acollirà el concert de ‘La Santa Espina’ amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Rubén Gimeno, i la Coral Polifònica de Vilafranca, dirigida per David Hernàndez i Urpí.

Cartell A3. 2016 La Seu d'Urgell. La Santa Espina1
Concert de ‘La Santa Espina’ a la Catedral de la Seu d’Urgell
Concert de ‘La Santa Espina’ a la Catedral de la Seu d’Urgell

Aquest concert, que representa una gran oportunitat per poder gaudir a la Seu d’Urgell d’un espectacle musical de gran format, compta també amb importants solistes vocals en els tres rols principals: la mezzosoprano Laura Vila, el tenor David Alegret i el baríton Sebastià Peris i Marco. L’actor Sergi Mateu serà el narrador de l’obra.

‘La Santa Espina’ és una rondalla en tres actes i sis quadres, estrenada l’any 1907 amb gran èxit de públic i crítica, amb música original d’Enric Morera i lletra d’Àngel Guimerà. El divuitè dels vint números, corresponent a l’acte tercer, donà lloc a la famosa sardana amb el mateix nom, convertida en emblema del catalanisme polític, i particularment, gràcies a la seva prohibició. 

Aquesta obra, que se circumscriu dins del moviment anomenat Teatre Líric Català, sent una de les seves produccions més significatives, es va reestrenar el 2014 a Barcelona -després de 107 anys d’haver-se estrenat- amb motiu de la Capitalitat de la Sardana, en la seva versió original per a orquestra simfònica, solistes i cor mixt.

Venda d’entrades

Les entrades per assistir al concert de ‘La Santa Espina’ es poden adquirir de manera anticipada a l’oficina de Turisme Seu de l’Espai Ermengol. El preu és de 20 euros.

Concert de ‘La Santa Espina’ a la Catedral de la Seu d’Urgell
Comentarios