01.10.2022 |
Viure als Pirineus

AQUEST BALL ÉS UN RITUAL DEL DIUMENGE DE FESTA MAJOR DE LA SEU D’URGELL QUE ES BALLA A LA PLAÇA PATALÍN DAVANT UN NOMBRÓS PÚBLIC I AMB ELS MÚSICS TOCANT DES D’UNA TARIMA.

Inici dels assajos del Ball Cerdà, recentment declarat element festiu patrimonial d’interès nacional

El pròxim dilluns 22 d’agost, i fins divendres 26, tindran lloc els assajos per participar al Ball Cerdà que se celebrarà diumenge 28 d’agost, en plena Festa Major de la Seu d’Urgell.

ball cerdà (1)
Ball Cerdà
Inici dels assajos del Ball Cerdà, recentment declarat element festiu patrimonial d’interès nacional

Els assajos es faran en tres torns diferents segons l’edat dels balladors i balladores. L’assaig per a nens i nenes de 4 a 8 anys serà de sis a set de la tarda, mentre que l’assaig per a nens i joves de 9 a 15 anys tindrà lloc de les set de la tarda a les vuit del vespre. L’assaig dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, es farà de les vuit a les nou del vespre.

Recomanacions per als assajos

Pel bon funcionament dels assajos del Ball Cerdà es recomana que les famílies s'abstinguin d'entrar al recinte del pati de Les Monges -espai on tenen lloc els assajos- mentre els balladors i balladores assagen. A més, es prega a tothom puntualitat tant a l'inici com al final de l'assaig.

Des de l'organització del Ball Cerdà també es remarca que és imprescindible participar un mínim de dos dies per a poder ballar el diumenge de Festa Major, sobretot els balladors i balladores infantils i mitjans. A més a més, es recomana que els participants vagin als assajos convenientment calçats i pel que fa a les nenes i a les noies cal que duguin faldilla ampla i mocador.

Una altra recomanació que fa l’organització del Ball Cerdà és que els balladors i balladores que vulguin fer-se fotografies el dia del Ball Cerdà, estiguin 30 minuts abans d’iniciar el ball, ja que es començarà puntual. 

Ball cerdà, declarat element festiu patrimonial d’interès nacional

Cal recordar que el Ball Cerdà de la Seu d’Urgell ha estat declarat, recentment, per part del Govern de la Generalitat de Catalunya com a element festiu patrimonial d’interès nacional. Aquesta declaració es basa en l’elegància i l’arrelament d’aquesta dansa, on hi tenen gran importància tots els aspectes musicals, coreogràfics i també històrics, socials i estètics. El Ball Cerdà és un element festiu de la nostra ciutat que s’ha donat a conèixer més enllà de la comarca. 

Inici dels assajos del Ball Cerdà, recentment declarat element festiu patrimonial d’interès nacional
Comentarios