03.10.2022 |
Viure als Pirineus

ES VISITARÀ L’ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT ROMÀ I LA TORRE DE LA VILA

Els camins de Valldarques, a Coll de Nargó, darrera caminada dels Dimecres d’agost d’enguany

El proper dimecres dia 24 d’agost, dins del cicle de sortides guiades “Dimecres coneixem l’Alt Urgell” es proposa el recorregut d’un tram de Valldarques, al municipi de Coll de Nargó. Amb aquesta caminada clourà aquest cicle de sortides guiades programat per l’agost de 2016.

Sant Romà de Valldarques2
Església de Sant Romà de Valldarques. Consell Comarcal de l’Alt Urgell.
Els camins de Valldarques, a Coll de Nargó, darrera caminada dels Dimecres d’agost d’enguany

Com en altres ocasions, es tracta d’una caminada de nivell mitjà, apta per a tots els públics amb un hàbit mínim de caminar, que permetrà baixar pels impressionants cingles que delimiten aquesta vall per un camí antic obert per aquesta finalitat en temps passats. En el decurs de la caminada es visitarà l’església de Sant Romà de Valldarques, un temple romànic del segle XI amb un campanar de torre adossat, igualment romànic, de curiosos efectes plàstics, i l’anomenada Torre de la Vila, un dels castells feudals més ben conservats de la comarca de l’Alt Urgell, amb una potent torre de l’homenatge de secció circular que antigament dominava el pas de la vall.

Com en les altres sortides del cicle, la caminada serà guiada pel tècnic de patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell que oferirà les explicacions dels elements que es trobaran al llarg del camí. L’activitat començarà a les 8 del matí del proper dia 26 i tindrà com a punt de trobada el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a Turisme Seu-Espai Ermengol (tel. 973 351 511).

Els camins de Valldarques, a Coll de Nargó, darrera caminada dels Dimecres d’agost d’enguany
Comentarios