MUNICIPIS

Compromís X La Seu s’oposa a la pujada d’impostos amb unes al·legacions a l’ordenança fiscal

El grup de Compromís, a l'oposició, ha presentat al·legacions contra l’ordenança fiscal per tal d’aturar la pujada de l’IBI i del cobrament de la taxa a terrasses dels bars i restaurants i els paradistes del mercat.

Pla obert del regidor de Compromís X La Seu, Joan Barrera, explicant als mitjans de comunicació la moció que presentaran per demanar la cessió d'uns terrenys a l'Horta del Valira per construir un nou hospital, el 10 de setembre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera El regidor de Compromís X La Seu, Joan Barrera, en una roda de premsa / Albert Lijarcio

Els regidors i regidores de Compromís X La Seu han presentat al·legacions contra l’ordenança fiscal aprovada el passat mes d’octubre que pujava l’IBI un 3,3% i tornava a cobrar l’ocupació de via pública per terrasses als bars i restaurants, de manera parcial de juny a desembre, i les parades del mercat. Aquestes al·legacions pretenen anul·lar aquesta decisió i congelar els impostos.

Les al·legacions contra el cobrament de la taxa per ocupació de via pública per terrasses i parades del mercat setmanal estan recolzades per les signatures de la majoria dels afectats per aquesta mesura, tant de bars i restaurants com de paradistes.

La pujada de l’IBI del 3,3% està justificada per part de Viaplana i Fàbrega en base a l’IPC (Índex de Preus al Consum) del mes d’agost d’enguany. En aquests moments aquest índex no pot ser significatiu de la realitat, ja que es veu distorsionat per les pujades extraordinàries del preu de l’electricitat i els carburants. S’ha de tenir en compte que aquesta mesura afectarà a moltes famílies afectades per la crisi econòmica generada per la pandèmia.

Per altra banda, Junts i ERC també van aprovar tornar a cobrar la taxa d’ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants (el 50% de juny a desembre) i també la taxa de les parades del mercat. Aquests dos sectors han estat dos dels més afectats durant la crisi de la COVID i encara ara s’estan recuperant amb molt esforços dels sacrificis que han hagut de fer durant el 2020 però també durant el 2021.

L’Ajuntament de la Seu, que és l’administració més propera als ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat, hauria de posar-se ara més que mai al seu costat i anul·lar la decisió presa d’apujar els impostos, tal i com han fet múltiples ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Aquest increment dels impostos tampoc tindrà un reflex als serveis oferts per part de l’Ajuntament de la Seu. Des de fa molts la ciutat té uns impostos molts superiors al nivell de serveis que es posa a disposició del ciutadà.

Per tot això, el grup de Compromís torna a demanar una rectificació a Viaplana i Fàbrega, presentant aquestes al·legacions a l’ordenança fiscal, contra la pujada d’impostos que afectarà la butxaca dels veïns i veïnes i de part del sector econòmic encara afectat per la pandèmia de la COVID-19.

comentaris