MUNICIPIS

L'Ajuntament de la Seu acorda eliminar la pista polivalent de la plaça Joan Sansa amb un cost de 84.564,33€

Francesc Viaplana es mostra contrari a l'eliminació i afirma que per a l'educació integral dels infants "cal més carrer i menys pantalles i abús d'extraescolars"
Pista plaça Joan Sansa
photo_camera L'Ajuntament de la Seu acorda eliminar la pista polivalent de la plaça Joan Sansa / @RadioSeu

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns l'eliminació de la pista polivalent de la plaça Joan Sansa. La decisió s'ha adoptat amb el vot favorable de l'equip de govern (Compromís X La Seu) i el contrari dels grups municipals de Junts i ERC que s'hi han oposat. Cal recodar que aquest és un cèntric espai lúdic molt utilitzat pels infants, especialment durant la tarda, a la sortida de les escoles.

El govern municipal ha explicat, a través d'un comunicat, que l'eliminació d'aquesta pista polivalent es va presentar en una reunió oberta amb alguns veïns i veïnes de la mateixa plaça Joan Sansa. El partit que governa la ciutat, Compromís X La Seu, assegura que l'eliminació d’aquest espai ve donat per les reiterades queixes d'alguns veïns a causa del soroll que comporta l’ús d’aquesta pista poliesportiva. Les obres tenen un pressupost de 84.564,33€.

Més carrer i menys pantalles i abús d'extraescolars

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, s'ha mostrat contrari a l'eliminació d'aquest equipament lúdic i ha manifestat que per a l'educació integral dels nostres fills "cal més carrer i menys pantalles i abús d'extraescolars". Viaplana ha assegurat que "els infants i joves necessiten espais de trobada i lleure saludable com aquests" i ha afegit que "jugar al carrer és una de les millors opcions pedagògiques per al desenvolupament integral alhora que contribueix a la inclusió i cohesió social". Pel portaveu d'ERC, hi ha altres opcions per tal de reduir les molèsties que es poden ocasionar al veïnat. "Som i volem ser una ciutat d'esport i aquesta mesura no ho fomenta", ha afirmat.

També retiraran les cistelles de bàsquet

Després de l’eliminació de la pista de futbol sala, en aquest indret s’hi ampliarà el parterre que ja hi ha a la vora i s’hi instal·laran bancs per a seure i una zona infantil, tot mantenint l’estètica global de la plaça. I al costat, a la pista de patins, s’hi retirarà les cistelles de bàsquet que, segons el govern municipal, "era un dels elements que també han generat queixes dels veïns per les pilotades i el soroll a pocs metres dels habitatges". L'alcalde Joan Barrera confia que d’aquesta manera s’acabin les queixes que hi ha hagut fins ara.

pista poliesportiva plaça joan sansa (1)
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell eliminarà la pista polivalent de la plaça Joan Santa / laseu.cat

Altres projectes aprovats

Un altre projecte aprovat a la Junta de Govern d'aquest dilluns ha estat el d’adaptació dels passos de vianants en reductors de velocitat per un valor de 28.359,07€.

També ha estat aprovat per la junta de govern el projecte d’arranjament de la pista del Palau Municipal d’Esports per un valor de 261.931,79€. Respecte l’inici d’aquesta obra, l’Ajuntament de la Seu està pendent de les subvencions que vagi rebent d’altres administracions.

En aquesta junta de govern també s’ha informat de la finalització de l’arranjament de la coberta de la torre del rellotge de l’edifici de l’estació d’autobusos. D’aquesta manera, s’evitarà l’entrada de coloms, així com la brutícia que generen.

Per últim, remarcar l’aprovació de la licitació per a pavimentar l’aparcament del cementiri que tindrà un cost màxim de 109.229,23€.