MUNICIPIS

Compromís X La Seu exigeix a l'alcalde Viaplana mesures urgents contra l’ocupació a la ciutat

La formació proposa que la primera mesura seria la posada en marxa d’una pla de seguretat per tal d’assegurar vigilància policial en el Centre Històric 24h ininterrompudament durant els mesos d’estiu.
Carrer dels Canonges la Seu 2
photo_camera Carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell / FS

Compromís X La Seu va posar sobre taula el dilluns de la setmana passada al ple municipal la greu problemàtica que pateix la Seu, especialment el carrer Canonges, per les ocupacions il·legals que s’estan produint des de fa alguns mesos.

En la moció presentada, els regidors i regidores de Compromís expressaven la seva disconformitat per la comprensió i passivitat davant d’aquestes ocupacions que generen tanta inseguretat, malestar i indignació als veïns i veïnes de la zona.

També es demanava una actuació urgent i contundent per part de l’equip de govern de Junts i ERC per poder aturar noves ocupacions i per poder alliberar aquests habitatges dels ocupes. Malauradament, Junts i ERC van votar en contra en una decisió totalment incomprensible.

El grup de Compromís insisteix en que "cal prendre iniciatives que millorin la situació límit que es viu ara. I per tal d’aconseguir-ho, es proposen dues mesures concretes que ajudarien a començar a treballar per desallotjar les màfies dels nostres carrers".

Compromís demana, a través d'un comunicat, a l’alcalde Francesc Viaplana i al vicealcalde Jordi Fàbrega "que es posin a treballar immediatament per tal d’assegurar la tranquil·litat dels nostres conciutadans".

La formació proposa que la primera mesura seria la posada en marxa d’una pla de seguretat en col·laboració entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, per tal d’assegurar vigilància policial en el Centre Històric 24h ininterrompudament durant els mesos d’estiu. "Aquesta mesura faria que no hi hagi cap actuació il·legal sense intervenció quasi immediata dels cossos de seguretat", asseguren.

La segona seria fer un cens d’aquests ocupes il·legals per tal de conèixer el seu perfil i estat, número de persones que viuen a cada pis, edat, situació familiar i laboral, on estan empadronats i quin domicili hi consta. El primer grup de l'oposició al consistori urgelllenc afirma que "aquesta situació no es pot sostenir en el temps i cal decisions valentes. Compromís espera una resposta a de Junts i ERC a l’alçada del que es mereix la ciutadania".