PROMOCIÓ TURÍSTICA

Compromís x Pirineu proposa sumar personatges històrics a la promoció turística de l'Alt Urgell

El portaveu del Grup Municipal a Peramola, Toni Mas, apunta que “tenim un seguit de personatges històrics que ajudarien a cosir un territori fragmentat en aquest àmbit”
Arnau Mir de Tost 2
photo_camera Arnau Mir de Tost jurant fidelitat a Ermengol II

Compromís x Pirineu proposa “sumar el llegat arquitectònic i l’històric de l’Alt Urgell, mitjançant productes al voltant de personatges com Arnau Mir de Tost o Sant Ermengol, coetanis de l’Abat Oliva, Almodis de la Marca, Arsenda, Ermessenda de Carcassone o Ramon Berenguer que entrellacen el territori”. Així ho recull la moció presentada tant a l’Ajuntament de Peramola com al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, en que s’especifica també que “al sud de la comarca també destaquen personatges com Bartolomé Porredón i Cirera, conegut com el Ros d’Eroles o Arnau Mir de Tost”.

El portaveu del Grup Municipal de Compromís a Peramola, Toni Mas, ha destacat que “tenim un seguit de personatges històrics que ajudarien a cosir un territori fragmentat en l’àmbit  de la promoció turística”. A més, ha dit, “posar en marxa mesures que activin turísticament la comarca ajudarien també a corregir la despoblació que, com en altres zones del món rural, patim”.

Per això, la moció insta a “establir una taula de treball amb l’Ajuntament de Peramola, Tècnics de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, de Promoció Econòmica i Medi Ambient, donant compte al Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic”. Una taula de treball que hauria d’activar “estudis i publicacions sobre els diversos temes i personatges i la temàtica esmentada amb productes gastronòmics i culturals amb denominació d’origen”.