SALUT

Inicien al CAP d'Oliana un projecte europeu per prevenir la discapacitat en la gent gran

Deu persones de més de 70 anys participen en sessions grupals setmanals dirigides a millorar l’alimentació, l’activitat física, els aspectes psicosocials, l’estimulació cognitiva o la revisió de la medicació.

Oliana PROGRAMA EUROPEU GENT GRAN
photo_camera Deu persones de més de 70 anys participen al CAP d'Oliana en el projecte europeu AMICOPE / salut.cat

Deu persones de més de 70 anys van iniciar, el setembre passat al CAP Oliana, un programa pilot que té per objectiu prevenir la discapacitat en la gent gran. Es tracta del projecte europeu AMICOPE, que compta amb la participació de professionals de medicina de família, infermeria, treball social, benestar emocional i nutrició, de l’EAP Alt Urgell Sud.

Concretament, el programa proposa una intervenció multicomponent a través de sessions grupals dirigides a persones grans fràgils, que realitzen una sèrie d’activitats per al manteniment de la seva autonomia personal.

La intervenció està dissenyada per fer-la en sessions setmanals que tenen una durada de dues hores i mitja, durant un total de 12 setmanes. Les activitats van dirigides a mantenir o millorar aspectes relacionats amb l’activitat física, la nutrició, els aspectes psicosocials, l’estimulació cognitiva o la revisió de la medicació, entre d’altres.

AMICOPE és un programa europeu, emmarcat dins el projecte APTITUDE, liderat a Catalunya pel Departament de Salut i la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, hi col·laboren més de 20 centres sanitaris de l’Estat espanyol, Andorra i França.