Compromís proposa que les línies d’autobús entre Andorra i Barcelona/Lleida tinguin parada a la Seu

El grup municipal de Compromís x la Seu presenta una proposta al plenari de dilluns que ve per tal de sol·licitar a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya que faci les gestions administratives oportunes per tal que les línies de transport públic d’autobús entre Andorra i Barcelona/Lleida puguin fer parada a la Seu d’Urgell.

DSCN0013m
photo_camera Compromís x la Seu demana que les línies de transport públic entre Andorra i Barcelona/Lleida puguin fer parada a la Seu

Aquest fet suposaria un augment important de les freqüències, una disminució del preu del bitllet i una major eficiència dels recursos públics d’ambdós territoris.

Per altra banda, també es proposa demanar a l’empresa ALSA que reforci el transport públic directe entre Barcelona/Lleida i la Seu d’Urgell dels divendres a la tarda dels mesos d’hivern amb un altre autobús directe, així com, aquells trajectes que tinguin major ocupació. I sol·licitar a la mateixa empresa que no es discrimini a les persones que compren la targeta de 5 o 10 viatges i que es pugui pujar a l’autobús per ordre d’arribada, i no pel tipus de bitllet que es compra.

Compromís recorda que un servei de transport públic de qualitat és de vital importància per facilitar la mobilitat i progrés de qualsevol territori. Sobretot, d’aquelles zones més allunyats de les grans capitals, com el Pirineu i la Seu d’Urgell. 

A la nostra ciutat l’empresa ALSA té la concessió de les diferents línies de transport públic entre La Seu d’Urgell i altres pobles i ciutats. Destacant les connexions amb Barcelona, Lleida o Puigcerdà, entre d’altres.

Les darreres setmanes s’han rebut nombroses queixes per la falta de freqüències, trajectes, preus i altres aspectes que afecten al transport públic d’autobús i per la falta d’alternatives de mobilitat. També s’ha iniciat una recollida de signatures per tal de millorar aquest servei.

Des de Compromís x la Seu volem agrair els escrits, propostes i mobilitzacions dels diferents ciutadans de la ciutat per tal de millorar aquest servei públic essencial pel nostre territori.  

Algunes de les queixes que ens han arribat és pel fet que en certs viatges amb alta ocupació no hi ha prou places disponibles als autobusos. Aquest fet passa, sobretot, els divendres a la tarda dels mesos d’hivern ja que coincideixen les persones que estudien o treballen a Barcelona i les persones que pugen a esquiar o a passar el cap de setmana al Pirineu. D’altres horaris i trajectes a Lleida també es troben amb aquesta situació.

Tanmateix, resulta un greuge que les persones que compren la targeta de 5 o 10 viatges no puguin pujar a l’autobús fins que ho han fet tots els usuaris que compren el bitllet senzill. Quedant, a vegades, sense plaça a l’autobús quan hi ha molta demanda. Aquest fet, és contradictori amb la necessitat de premiar i facilitar el transport públic a les persones que més l’utilitzen i que són més previsores en la compra dels bitllets.

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, afirma que “cal un replantejament integral del transport públic d’autobús des de la Seu a les grans capitals. Cal millorar freqüències, la durada, els trajectes i els preus dels bitllets”.