30.06.2022 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS SANITARIS

La Generalitat treu a licitació les obres de construcció del nou CAP de la Seu d'Urgell

El nou equipament, esperat des de fa anys, triplicarà l'espai que ocupen les actuals dependències i tindrà un pressupost constructiu de 3'5 milions d'euros

Imatge virtual de l'exterior de l'edifici del nou CAP de la Seu d'Urgell inclosa en el seu projecte constructiu (Horitzontal).
Imatge virtual exterior del nou CAP de la Seu d'Urgell inclosa en el seu projecte constructiu/ACN
La Generalitat treu a licitació les obres de construcció del nou CAP de la Seu d'Urgell

La Generalitat de Catalunya, a través de l'empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a licitació les obres de construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Seu d'Urgell per un import de prop de 3,5 milions d'euros. Els treballs, que es duran a terme al solar on hi ha l'edifici que ocupaven els antics garatges de la companyia d'autobusos Alsina Graells, comptaran amb un termini d'execució de 14 mesos. Les empreses que hi vulguin optar tindran fins al proper 4 d'abril per presentar les seves ofertes i l'obertura de les pliques tindrà lloc el proper 17 d'abril en el cas de la proposta tècnica i el 15 de maig per l'econòmica. L'edifici que acollirà el nou equipament sanitari, reivindicat des de l'any 2010, gairebé triplicarà les actuals dependències, ubicades a l'hospital de la capital alturgellenca.

La licitació de les obres, que finança íntegrament el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s'ha tret en dos lots diferents; un primer que inclou la construcció de l'edifici i compta amb una execució prevista 12 mesos i un segon per a la instal·lació dels ascensors, en un termini de dos mesos. L'equipament estarà situat al carrer de l'Orri i, segons hi consta al projecte, tindrà una superfície construïda de 2017,74 metres quadrats, gairebé el triple del que ocupen les actuals dependències.

Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'han mostrat molt satisfets amb l'anunci del procés de licitació del nou CAP, tal com ha dit el seu alcalde, Albert Batalla, que ha considerat que l'obra servirà per "posar al dia" un equipament clau que, ha dit, permetrà prestar el servei en unes condicions més "idònies". L'edifici comptarà amb tres nivells a la façana principal, per on accediran els seus usuaris, i un a la part de darrere. 

El nou cap tindrà a la planta baixa les àrees d'atenció continuada i de pediatria. La primera comptarà, entre d'altres, amb una sala de tractaments i un box d'extraccions i la segona disposarà de tres consultes per als facultatius i tres més d'infermeria. Mentre, el primer pis l'ocuparà l'àrea de medicina general, amb sis consultes per als professionals mèdics i sis més per als d'infermeria, i al segon s'hi ubicarà la consulta d'odontologia, quatre més de caire polivalent i espais per a usos administratius. L'edifici també tindrà un soterrani destinat a magatzems i instal·lacions.

L'equip del Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell està conformat per dotze metges de família i dotze infermeres, a més de tres pediatres, un auxiliar, una odontòloga, una llevadora, un treballador social i cinc administratius. A les dependències actuals compten amb 16 espais de consulta, dos box d'urgència, un despatx d'odontologia i un més per al treballador social.

  •  

La Generalitat treu a licitació les obres de construcció del nou CAP de la Seu d'Urgell
Comentarios