MUNICIPIS

Compromís per la Seu denuncia el "lamentable" estat de la Ciutadella de Castellciutat

La formació socialista diu que les instal·lacions han estat objecte de continus furts i actes vandàlics
Ciutadella de Castellciutat tris
photo_camera Instal·lacions de la Ciutadella de Castellciutat /CXLa Seu

Compromís X La Seu ha denunciat el "lamentable" estat de la Ciutadella de Castellciutat. La formació denuncia que el vandalisme i els furts continuats durant dècades i la falta de manteniment i vigilància han abocat a aquest equipament a un estat "deplorable". En l'immens terreny de la Ciutadella hi ha restes de gran valor històric com a part de la fortalesa de Castellciutat, fortificació construïda sobre les restes de l'antic castell dels Comtes d'Urgell (1692) i altres d'història més recent com les edificacions que havien acollit les instal·lacions militars construïdes als anys cinquanta del segle passat. Compromís lamenta "la total passivitat" dels successius equips de govern de Junts i ERC.

dav

L'any 1993 aquest terreny va esdevenir municipal, i això va permetre la instal·lació de l'escola d'hostaleria de l'Escola Joviat que, en un primer moment, va reformar un edifici preexistent com a edifici per dur a terme les classes i, posteriorment, va iniciar les obres d'un gran edifici nou que va quedar sense acabar.

L'escola va tancar i el terreny va quedar buit i en desús. Durant dècades ha estat patint robatoris i actes vandàlics que han convertit les instal·lacions en un "lamentable paisatge que fa avergonyir", ha afirmat Compromís per la Seu.

dav

Per altra banda, Compromís considera un model erroni continuar construint i apostant per edificacions noves tenint espais de propietat municipal que es podrien rehabilitar i donar una segona vida.

La formació socialista està treballant en un plec de propostes que faran arribar a l'equip de govern sobre com recuperar aquests edificis i convertir-los en equipaments de primera línia per a la Seu d'Urgell.

dav