06.12.2022 |
Viure als Pirineus

Compromís denuncia que la Seu té prop de 200 pisos buits propietat dels bancs

Òscar Ordeig proposa que es busquin fórmules per destinar-los al lloguer social per a joves i famílies sense recursos a 150/200 € al mes. També lamenta la passivitat i mala gestió del Govern municipal de Convergència en la política d’habitatge públic dels darrers anys.

hortavalira1
Pisos de la zona de l'Horta del Valira.
Compromís denuncia que la Seu té prop de 200 pisos buits propietat dels bancs

El grup municipal de Compromís X La Seu a l’Ajuntament, vol impulsar mesures que permetin que una part dels prop de 200 pisos buits propietat dels bancs i la SAREB es destinin a lloguer social per a joves i famílies sense recursos. 

Compromís afirma que "és intolerable que moltes famílies de La Seu no puguin accedir a un habitatge digne mentre hi ha tants pisos buits a la ciutat. A més, cal tenir en compte que segons l’IDESCAT, amb dades de 2011, a La Seu hi havia un total de 1.119 habitatges familiars buits. Per aquest motiu, cal fer efectives les opcions de compra d’habitatges buits o instar a les entitats bancàries i a la SAREB (entitat participada amb un 45% de capital públic) a oferir lloguers socials".

Al mateix temps, es denuncia la mala gestió de l’equip de govern dels darrers anys en política d’habitatge, "fet que ha agreujat la situació de moltes famílies en risc d’exclusió social. També es recorda el fracàs de la promoció d’habitatge públic a l’Horta del Valira, on moltes famílies varen perdre els seus estalvis mentre l’Ajuntament ingressava més d’1 milió d’euros en l’operació".

El mateix grup municipal agraeix en un comunicat "la feina de les diferents entitats i associacions del tercer sector de La Seu que treballen per ajudar a les persones que es troben en risc d’exclusió social i amb problemes de desnonaments o per accedir a un habitatge. Aquestes entitats ens reclamen un major compromís i solucions concretes des del consistori".  

Des de Compromís es recorda que la llei garanteix que “tots els ciutadans tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequat. També que els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per a fer efectiu aquest dret, regulant la utilització del sòl d'acord amb l'interès general per a impedir l'especulació”.

Compromís denuncia que la Seu té prop de 200 pisos buits propietat dels bancs
Comentarios