CiU defensarà al Parlament finalitzar el projecte executiu del túnel dels 3 ponts de la C-14 durant el primer trimestre del 2015

Desprendiments de roques a la C-14 a l'alçada del congost dels “Tresponts”
photo_camera Desprendiments de roques a la C-14 a l'alçada del congost dels “Tresponts”
Albert Batalla, diputat de CiU i alcalde de La Seu d’Urgell, defensarà al Ple del Parlament de Catalunya, una moció de CiU amb una àmplia bateria de mesures que tenen com a objectiu “millorar la competitivitat dels Pirineus”. D’entre les iniciatives proposades, Batalla ha destacat que es demana “finalitzar el projecte executiu del túnel dels 3 ponts de la C-14 durant el primer trimestre del 2015 i executar-lo tan aviat com ho permetin les finances de la Generalitat de Catalunya”. Mentre no es pugui executar, Batalla proposa “estudiar i realitzar immediatament mesures provisionals que millorin la seguretat de la carretera en aquest punt”, traslladant així, a la cambra catalana, que també ha estat aprovada al Ple de l’Ajuntament de La Seu i que serà votat al plenari del Consell Comarcal d’avui.
 
A més, la Moció de CiU reclama “presentar al Parlament el projecte de la Llei de Muntanya de Catalunya el 2015”, després del procés participatiu pertinent i “mantenir el suport econòmic i institucional de la Generalitat de Catalunya a les estacions de muntanya, així com la promoció turística d’hivern, com a element clau per a l’economia, el turisme i l’ocupació del territori pirinenc”. En un altre punt, s’insta a “mantenir el programa d'arranjament de camins municipals i reforçar els programes de manteniment dels camins d'accés a les estacions de muntanya”. Batalla ha recordat que aquest punt “pren especial relleu després de la polèmica petició del PP de retirar els fons que la Generalitat destina a les estacions d’esquí”.
 
Batalla ha subratllat la importància de les infraestructures per a un territori de les dimensions dels Pirineus i per aquesta raó ha inclòs en la seva moció diverses iniciatives en aquest àmbit com “la reclamació al Ministeri de Foment d’una actuació de gran abast a la N260 que inclogui la quantificació econòmica i calendari d’execució”. En aquest sentit, el diputat de CiU ha reiterat l’aposta per l’aeroport de la Seu com a infraestructura que pot ser una oportunitat pel territori” i ha inclòs en la seva moció la demanda de “completar les gestions per la posada en servei comercial de l'Aeroport Andorra - la Seu”.
 
Pel que fa al transport públic, CiU proposa “mantenir el sistema de targeta 10/120 de bonificacions del transport públic entre les comarques de muntanya, Barcelona i Lleida i avançar cap al model d’integració tarifària”.
 
Finalment, es demana “completar, amb el diàleg permanent amb el territori, l'ampliació dels Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i d'Aigüestortes, així com la creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i de la Serra del Montsec”.
 

comentaris