04.12.2022 |
Viure als Pirineus

Prop de nou-centes persones participen en els trenta tastos guiats de formatges a l'Espai Ermengol

Prop de nou-centes persones participen en els trenta tastos guiats de formatges a l'Espai Ermengol

Prop de 900 persones han participat en els 30 tastos guiats de formatge dins del cicle 'Parlem de formatge' que ha organitzat mensualment durant dos anys i mig l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell.

El cicle, que es va iniciar el mes de juny de 2012, i va finalitzar ahir mateix, ha englobat durant aquests dos anys i mig tot un seguit de tastos comentats de formatge que han anat a càrrec dels propis formatgers o d'altres professionals vinculats amb el món del formatge.

En cada sessió, el formatger ha presentat els seus productes davant el públic assistent que ha estat bàsicament ciutadans urgellencs però també persones que es trobaven de visita a la Seu d'Urgell. En aquests tastos el formatge sempre ha estat l'element principal, i ha anat acompanyat de vins, pa i melmelades, entres productes.

Aquesta proposta agroalimentària organitzada per l'Espai Ermengol ha aconseguit el seu doble objectiu: difondre el coneixement de les característiques i producció del formatge com a element important del nostre territori, tot donant-li el valor que es mereix.
És una de les activitats que suma al conjunt de les activitats que fan de la Seu d'Urgell capital del formatge, juntament amb la Fira de Sant Ermengol, l'exposició del formatge a l'Espai Ermengol, la ruta de les formatgeries, els tallers infantils dedicats al formatge, la ruta del formatge a l'Espai Ermengol que explica la història del nostre territori a través del formatge, entre d'altres iniciatives” afirma el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jordi Pallarès.
Durant els primers mesos 2015 l'Espai Ermengol repensarà una nova proposta del Parlem de Formatge amb l'objectiu de donar una nova oferta d'aquesta activitat tan exitosa tant entre els ciutadans urgellencs com les persones que visiten la Seu i comarca”, explica Pallarès.

Públic familiar i infantil
Parlem de formatge no només ha aglutinat un públic adult sinó que cada vegada més ha obtingut un públic familiar, on els nens i nenes de la Seu d'Urgell han anat prenent consciència de la importància del formatge al nostre territori. En aquest sentit, l'Espai Ermengol també ha organitzat alguna sessió adreçada especialment als infants com els tallers d'elaboració de formatges, a càrrec de professionals de la Cooperativa Cadí.

Formatgers i professionals vinculats al formatge

Pel Parlem del formatge hi han passat totes les formatgeries artesanes de l'Alt Urgell: Serrat Gros d'Ossera, Castell-llebre, Formatgeria Baridà de Bar, Mas d'Eroles d'Adrall i L'Oliva d'Oliana. A més, també s'ha comptat amb la participació de la Cooperativa Cadí.

També hi han participat artesans del formatge de la veïna Cerdanya com Molí de Ger i Formatges Vall de Meranges, i del Pallars com Vilavella de Basturs, Casa Mateu de Surp i Tros de Sort.

L'Espai Ermengol també ha organitzat tastos guiats dedicats a la Fira de Sant Ermengol amb sessions especials que han anat a càrrec de formatgers vinguts de fora de Catalunya aprofitant la seva presència a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu com La Leze l'Idiazabal (País Basc), Quesos Larra del Roncal (Navarra) i la Formatgeria Can Nadal de la comarca del Vallespir (Catalunya Nord).

Al cicle Parlem de Formatge també han protagonitzat sessions professionals vinculats al món del formatge com Eugeni Celery de la botiga Eugene de la Seu d'Urgell, el sommelier Fede Antona, de la botiga La Posella, i Pep Galup, productor del vi Carisma.

Prop de nou-centes persones participen en els trenta tastos guiats de formatges a l'Espai Ermengol
Comentarios