CURSES DE MUNTANYA

El Circuit Fer celebra 10 anys i estrena el documental "Units per les muntanyes" d'Eva Clausó

La presentació oficial serà el 2 de desembre a la Seu d'Urgell

Eva Clausó Units muntanyes(1)
photo_camera El Circuit Fer celebra 10 anys i estrena el documental "Units per les muntanyes" d'Eva Clausó/CCAU

El Cadí Circuit Fer de curses de muntanya ha complert deu anys i per celebrar-ho, el proper 2 de desembre a les 16:00 la sala de Sant Domènc de La Seu d’Urgell, presentarà el documental "Units per les muntanyes" que ha dirigit la reportera urgellenca, Eva Clausó. Aquell mateix dia també es farà l’entrega de premis de la temporada que va començar el passat mes de març amb la Volta a Peramola.

Segons el president de la Unió Excursionista Urgellenca, Xavier Escribà “amb el documental hem volgut donar una visió diferent de les curses de muntanya a la qual no hi estem acostumats, on es barreja la vida als pobles i l’experiència dels corredors, tots ells amb un mateix comú denominador: les muntanyes”.

La periodista Eva Clausó –que dirigeix i presenta el programa "Tatuats pels Pirineus" del Canal 33– és qui s’ha encarregat de filmar durant tot l’estiu algunes de les curses del Circuit Fer i parlar amb els veïns de diferents pobles com Aristot, Bescaran, Noves de Segre, Organyà... Ells són el testimoni del pas del temps en aquests pobles i com les muntanyes són el nexe d’unió de diferents generacions i manera d’entendre la natura. Per Eva Clausó, Units per les muntanyes “és un homenatge a tots aquells que veuen en les muntanyes nous horitzons i no fronteres, ja sigui amb bambes, espardenyes o botes”.

El Cadí Circuit Fer s’ha convertit en un referent del calendari de curses de muntanya arreu de Catalunya. Enguany ha acollit un total d’onze curses que han transcorregut per diferents pobles de l’Alt Urgell –Noves de Segre, Aristot, Organyà, Bescaran…– Aquest circuït també es caracteritza per la unió entre comarques amb la clàssica Marató del Boumort al Pallars Jussà, a més a més creua la frontera fins Andorra, amb la Transfronterera, que ha estat la darrera de les curses del Circuit Fer.

La peculiaritat d’algunes curses com l’Arruix d’Organyà, on la cursa acaba a l’interior d’una ermita o el Sant Quiri a Noves de Segre, on s’acaba tocant una esquetlla amb un vistes espectaculars des de diferents punts de l’Alt Urgell, Andorra i els Pallars, fan que el Circuit Fer sigui únic i especial, ha afegit Escribà.

El documental té suport de la CADÍ, la Caixa, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i l’Institut pel Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).