Les caminades dels Dimecres finaltizen amb una sortida a un tram del Camí de Sant Jaume

El proper dimecres dia 26 d’agost, dins del cicle de sortides guiades “Dimecres coneixem l’Alt Urgell” hi haurà la descoberta d’un paratge poc conegut de la ribera del Segre a través del tram del Camí de Sant Jaume.

unnamed
photo_camera El riu Segre al seu pas pels Banys de Sant Vicenç.

El proper dimecres dia 26 d’agost, dins del cicle de sortides guiades “Dimecres coneixem l’Alt Urgell” hi haurà la descoberta d’un paratge poc conegut de la ribera del Segre al seu pas pel Baridà a través del tram del Camí de Sant Jaume que uneix el Pont d’Arsèguel amb el poble de Pont de Bar. Amb aquesta caminada es clourà aquest cicle de sortides programat per a l’any 2015.

Com en altres ocasions, es tracta d’una caminada de nivell fàcil, apta per a tots els públics, que permetrà descobrir el bosc de ribera que pobla la riba esquerra del riu Segre, amb unes perspectives poc conegudes els Banys de Sant Vicenç i el perfil muntanyenc que delimita el Baridà. Al llarg de la caminada s’explicarà la importància del Camí de Sant Jaume en terres dels antics comtats d’Urgell i de Cerdanya, i com es va adaptar el seu traçat a la realitat viària que imperava en aquells temps medievals. 

La caminada culminarà al poble de Pont de Bar, amb una visita al Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya d’aquesta població. Es tracta d’un petit museu que ens permet conèixer els processos de producció del vi en terres de muntanya, amb les dificultats que tradicionalment hi ha imposat el clima i la difícil orografia, i també les circumstàncies específiques d’aquesta producció en terres de l’Urgellet i el Baridà, abans que s’expandís el model lleter impulsat per Josep Zulueta a partir de 1915. 

La caminada guiada, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, és una activitat gratuïta que s’ofereix en el context del cicle de Rutes guiades a la Seu d’Urgell i comarca, en el qual hi participen, a banda del Consell Comarcal, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Parc Olímpic del Segre. Cal inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a Turisme Seu-Espai Ermengol (tel. 973 351 511).