"Cercamón" torna a Vilamitjana en versió cabaret

L’espectacle es representarà els dies 21 i 22 d’agost a les 10 de la nit, amb 30 actors sobre un doble escenari.

unnamed-1
photo_camera Imatge del Cercamón 2010.

L’espectacle Cercamón es podrà veure els dies 21 i 22 d’agost a Vilamitjana en una agosarada versió de cabaret que posaran en escena una trentena d’actors i actrius de l’Alt Urgell i Andorra. El muntatge és produït per Estripagecs Teatre i dirigit per Alfons Casal.

Després de dos anys consecutius amb la versió clàssica representada a les ruïnes de l’antic monestir de Costoja, Cercamón torna al poble de Vilamitjana, que ja l’havia acollit de 2003 a 2012. La d’enguany serà, sense cap mena de dubte, la versió més lliure de la història protagonitzada pel trobador Cercamón i Esclarmonda de Foix, néta del vescomte d’Arnau de Castellbò.

Tot i tenir com a referència el guió original, la nova versió adopta el format de cabaret dels anys trenta del segle passat a l’Alemanya nazi. Al capdavall, tal com exposa el director, Alfons Casal, “el tema de fons de Cercamón s’ha anat repetint al llarg de la història: un grup molt poderós intenta sotmetre i aniquilar un col·lectiu més feble al qual pren per enemic”.

Així, el Cercamón 2015 es planteja com un gran espectacle de varietats, amb diversos números de ball i un vestuari que transitarà del de l’Edat Mitjana al del primer terç del segle XX. Tot plegat, en un doble escenari unit per una passarel·la i taules i cadires al voltant per al públic amb l’objectiu d’emular l’escenografia del gènere.

L’obra serà, per primer cop, de pagament. Amb tot, el preu fixat per a l’entrada serà poc més que simbòlic, amb una tarifa de 5 euros per a la zona de taules al voltant dels escenaris i amb consumició, i una altra de general a 3 euros.

L’espectacle el financen el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò i l’EMD de la Vila i Vall de Castellbò, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Departament de Cultura de la Generalitat.

comentaris