LLIBRES

La Biblioteca de Sant Agustí presenta 'Ocells' de Dani Gómez, segon títol de la 'Col·lecció Animalades' d'Edicions Salòria

La 'Col·lecció Animalades' explora la fauna catalana de forma didàctica i divertida i transmet als més petits el gust per l'observació de la natura.
dav
photo_camera Els dos primers títols de la col·lecció animalades d'Edicions Salòria

La 'Biblioteca de Sant Agustí' de la Seu d'Urgell presenta - aquest divendres 26 de juliol a les sis de la tarda - Ocells de Dani Gómez, editat pel segell pirinenc Edicions Salòria. Ocells és el segon títol de col·lecció 'Animalades', després que el març sortís al mercat Bestioles, també amb text i il·lustracions de Dani Gómez. La 'Col·lecció Animalades' explora la fauna catalana de forma didàctica i divertida i transmet als més petits el gust per l'observació de la natura.

Bestioles i Ocells

L'autor

Dani Gómez és periodista, humorista gràfic, comunicador audiovisual, animador, il·lustrador, professor i, fins i tot, teòric del còmic. Les seves activitats professionals sempre estan relacionades amb la comunicació per mitjà del dibuix. 

Dani Gómez va estudiar la llicenciatura de periodisme, però no va trigar massa a adonar-se’n que l’interessava, sobretot, la comunicació visual. A les revistes a les quals va col·laborar (Nova Ciutat Vella i Sant Andreu de Cap a Peus) preferia dibuixar tires còmiques que redactar articles.

Fent periodisme per televisió va descobrir el potencial comunicatiu de la imatge en moviment i va decidir llicenciar-se també en Comunicació Audiovisual. Novament el món del dibuix cridava, va aprendre a animar i va treballar com a animador per diverses sèries de D’Ocon Films i Triacom Audiovisual (MediaPro).

Gràcies a un parell de beques va poder redactar la seva tesi doctoral sobre el còmic i, en acabar, va publicar el seu primer llibre il·lustrat. També va començar a exercir com a professor de diverses assignatures relacionades amb l’animació, la narrativa audiovisual i el concept art al CEV Barcelona.

Actualment, compagina la feina de professor amb diversos projectes com a il·lustrador. Fins ara ha publicat els següents llibres:

  • A peu per Sant Andreu. Ajuntament de Barcelona, 2014
  • Pol i Quim. Editorial Llop Roig, 2017 (amb text de Carlo Gallucci)
  • Bestioles. Edicions Salòria, 2019
  • Papa, em regales un dinosaure? Mosaics Llibres, 2019
  • Ocells. Edicions Salòria, 2019