Territori licita les obres de millora de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó per un valor de 3,7 MEUR

L'actuació consisteix en la renovació del ferm i a millora del drenatge de la carretera en un tram de prop de 15 quilòmetres

Plànol de les carreteres C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó  que es milloraran. (vertical)
photo_camera Plànol de les carreteres C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó que es milloraran.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres per a la millora de la carretera C-462 en el tram entre Adraén (la Vansa i Fórnols) i la cruïlla d’Ortedó (Alàs i Cerc) a l'Alt Urgell. Els treballs suposaran una inversió de 3,7 MEUR i consistiran en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la carretera, en un tram de prop de 15 quilòmetres. Es preveu que les obres comencin la primavera de 2020 i tinguin una durada de 10 mesos.

La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. És una carretera de muntanya, que presenta un traçat complex i sinuós. El Departament de Territori ha programat la millora integral d'aquesta via de comunicació, juntament amb un tram de la C-563, en quatre fases, tot prioritzat en el tram que ara es licita per la seva connectivitat amb la capital de l'Alt Urgell.

Els treballs que ara s'impulsen abasten el tram de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó, amb l'LV-4008. Consistiran principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Així mateix, es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera; en aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via.

D'altra banda, s'adequarà la senyalització i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.